​Roger Federer a continuat, marti, si impotriva lui Kei Nishikori jocul bun din ultima perioada, elvetianul ajungand la al doilea succes la Turneul Campionilor. Favorit numarul doi, Federer s-a impus in doua seturi, scor 6-3, 6-2, la capatul unei partide pe care a dominat-o cu autoritate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Roger nu i-a lasat lui Kei (cap de serie numarul patru) prea multe variante, a luat mingea din urcare, s-a deplasat bine si a lovit superb cu forehandul (aspru, gasind liniile).

De cealalta parte, Kei a gresit destul de mult in special cu backhandul in lung de linie, a parut usor greoi in deplasare si nu a avut raspuns pentru loviturile lui Federer (a parut in multe situatii neinspirat). Meciul a durat doar o ora si noua minute.

Succesul cu Nishikori a fost victoria cu numarul 69 din acest an pentru Federer. De asemenea, Roger a trecut in avantaj si la meciurile directe cu niponul, 3-2.

In prima partida a Grupei B, Roger Federer l-a invins pe Milos Raonic, scor 6-1, 7-6(0).

In varsta de 33 de ani, Roger Federer a castigat de-a lungul timpului 82 de titluri ATP in cariera.

Despre Turneul Campionilor

Competitia se disputa, la fel ca si ultimele cinci editii, in Arena "O2" din Londra. Ultimul castigator este Novak Djokovic: l-a invins pe Rafael Nadal, scor 6-3, 6-4.

Turneul de la Londra este dotat cu premii totale in valoare de 6,5 milioane de dolari si se disputa in perioada 9-16 noiembrie.

Competitia a luat fiinta in anul 1970, iar primul castigator a fost Stan Smith (SUA). Ilie Nastase s-a impus de patru ori la Turneul Campionilor (1971, 1972, 1973 si 1975).

Din 2009, turneul are loc in "O2 Arena", cu o capacitate de 17.500 de locuri. La Londra au castigat pana acum Nikolay Davidenko (2009), Roger Federer (2010), Roger Federer (2011), Novak Djokovic (2012) si Novak Djokovic (2013).

Grupa A: Novak Djokovic, Stanislas Wawrinka, Tomas Berdych, Marin Cilic;

Grupa B: Roger Federer, Kei Nishikori, Andy Murray, Milos Raonic.