In urma cu doar cateva zile, Simona Halep a anuntat ca a renuntat la colaborarea cu Wim Fissette. Mutarea sportivei din Romania i-a luat prin surprindere pana si pe jurnalistii americani de la site-ul Sports World News. "Simona Halep este imposibil de antrenat?", au notat gazetarii de peste ocean.

Simona HalepFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"Simona Halep este imposibil de antrenat? Si-a parasit ultimul antrenor dupa ce a urcat de pe locul 10 in clasamentul WTA, pana pe 3 in lume, totul in doar zece luni", se precizeaza pe site-ul Sports World News, conform gsp.

Ii cauta o scuza

In incercarea de a gasi o explicatie pentru renuntarea la antrenorul Wim Fissette, jurnalisti americani au precizat ca Simona "poate a realizat ca rezultatele reprezinta si rodul motivatiei sale".

Duminica, la Protv, Simona Halep a vorbit despre despartirea de Wim Fissette. Sportiva a spus ca l-a anuntat pe antrenor printr-un mesaj ca nu vor mai continua colaborarea.

La doar o zi distanta, Andrei Mlendea (fost antrenor al Simonei inainte de Adrian Marcu si Wim Fissette) a vorbit si el despre cum a luat sfarsit colaborarea cu Halep.

"Am avut un sezon bun, totul a fost la inaltime. Dar ea nu s-a simtit comfortabil in aceasta situatie. Mai ales tinand cont de comunicare, i-a fost greu. Nu e niciodata simplu cu un antrenor strain. Eu nu am putut fi tot timpul la Bucuresti. Iar cand am fost, ea a trebuit sa aiba grija de mine, cu hoteluri si altele. Am avut un an extraordinar impreuna si pentru mine nu era nicio problema sa continui sa lucrez in aceleasi conditii, dar am simtit ca ei isi doreau o echipa romana completa. In final situatia a fost dificila pentru ea. Avea nevoie de cineva acasa la ea. Ea a fost influentata de anturaj. Desi am avut o buna relatie cu echipa si cu familia ei", a spus Wim Fissette.

Alaturi de Wim Fissette, antrenor pe care l-a angajat la inceputul anului 2014, Simona Halep a castigat turneele de la Doha si Bucuresti. In plus, Halep a ajuns in finalele de la Roland Garros si Turneul Campioanelor si in semifinala de la Wimbledon. In prezent, Simona se afla pe locul 3 in ierarhia WTA.