Ultima conferinta de presa cu straini a anului pentru Simona a fost ca un slalom printre stari, de jos in sus. Epuizare emotionala, tristete, acceptare, revigorare la gandul rezultatelor din acest sezon, relaxare cu gandul la pauza meritata care va urma. Toate, pe fundalul unui discurs solid, direct, realist, chiar daca mai laconic decat in alte zile.

Simona HalepFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Si, la final, boom, reincarcare. Ideea unui nou inceput se strecurase deja printre gandurile Simonei. Pana sa plece din sala si sa lase in urma pentru cateva saptamani grupul de oameni cu care a interactionat de-a lungul sezonului, finalista WTA Finals regasise, partial, imaginea de ansamblu. In mintea ei se coceau deja planuri. Viitorul e cel mai eficient pansament.

Niciunui sportiv de top nu-i place sa piarda. Simona si-a pastrat zâmbetul pe buze, a avut înca o data o ceremonie de premiere impecabila si a dat foarte mult credit campioanei, subliniindu-si cu franchete minusurile de azi. Dar tristetea ei, desi controlata, era evidenta la conferinta. A si spus-o: “Sunt întotdeauna suparata dupa ce pierd. Dupa o înfrângere e greu”. În acelasi timp, sportivii de top fac doua lucruri care îi separa de pluton: 1. reusesc sa-si domine dezamagirea provocata de rezultat si s-o transforme, într-un final, într-o energie productiva si 2. au reactie. Simona, la rândul ei, a casat deja momentul si si-a îndreptat privirile spre viitor. A vorbit despre îmbunatatiri si perspective.

Citeste toate declaratiile Simonei Halep pe Treizecizero.ro.