Pana la urma, Simona chiar a fost Girl on Fire. Paralela inceputa ieri cu Hunger Games si inspirata tocmai de Genie Bouchard, s-a dovedit a nu fi chiar intamplatoare. Incepand cu dramatica introducere in arena a celor doua combatante - lumini, sunete, artificii, muzica asurzitoare, si continuand cu grafica video-games style folosita de WTA pentru prezentarea fetelor, multe detalii din show-ul care a dat startul evenimentului din Singapore au amintit de blockbuster-ul cu Jennifer Lawrence in rolul principal. (...)

Simona Halep (Turneul Campioanelor, Singapore)Foto: wtatennis.com

Bun, gata cu joaca, gata cu filmele. Nu de alta, dar revenirea Simonei nu e deloc imaginata, nu face parte dintr-un viitor distopic, ci e cat se poate de reala. “Mi-am regasit increderea”, a spus ea, dupa meci, dar nu-i asa ca era inevitabil? Cat putea sa dureze deruta pentru o jucatoare care s-a comportat cu atata calm si echilibru, in vreme ce o tara intreaga se dadea de ceasul mortii in jurul ei, iar unii mai prapastiosi se grabeau deja sa plece de pe Titanic, anticipand gresit scufundarea? Asta mi se pare, de fapt, cel mai relevant. Nu faptul ca Simona si-a regasit increderea - cum am scris mai sus, era un aer de inevitabil aici -, ci felul in care ea si-a pastrat capul pe umeri cat timp soarele se bagase in nori.

“Nu poti sa-ti pierzi jocul pe care l-ai avut in timpul anului”, mi-a spus ea, pe un culoar, dupa meci, aluzie la perioada complicata din ultimele saptamani. “Iti poti reveni intr-o zi”. Simona ridica imaginat din umeri in timp ce spune asta, in fapt nu ridica, doar mi-am inchipuit eu, dar fraza ei vrea sa spuna ca revenirea se poate intampla oricand. Trebuie doar sa muncesti in continuare si sa astepti cu incredere ca va veni, din nou, ziua ta.

Simona a muncit, iar impresiile pe care le-a lasat acest meci cu Bouchard sunt doua: ca a muncit cu cap si conform unui plan bine gandit, care nu implica doar acest turneu, ci perspectiva pe termen mediu. Virginia Ruzici marturisea comentatorilor TennisTV ca planul pentru la anul este ca serviciul Simonei sa capete atat mai multa eficienta, cat si extra “pop”, adica un pic mai multa forta, atat cat se poate extrage din serviciul unei jucatoare de inaltimea Simonei. Am intrebat-o si eu pe Simona despre acest aspect, iar numarul 4 mondial a raspuns:

Citeste continuarea analizei primului meci al Simonei de la Turneul Campioanelor pe Treizecizero.ro