Turneul Campioanelor arata ca un mic Campionat Mondial al tenisului feminin. Intr-un sport guvernat de termenul “tablou”, adica modalitatea de desfasurare a 99 la suta dintre turneele masculine si feminine, ideea de a aduce la un loc cele mai bune (sau cei mai buni, In cazul ATP Finals) jucatoare din lume si a le Imparti In doua grupe a cate patru starneste alt tip de energii.

Simona HalepFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Trei meciuri garantate pentru fiecare jucatoare, sanse la calificare decente chiar si daca s-a început cu stângul în prima etapa si, peste toate, match-up-uri bune oriunde te-ai uita. Nu exista trageri usoare, nu exista subterfugii, nu exista conceptul de “culoar”. Daca ai plecat cu titlul acasa, asta înseamna ca ai batut cel putin patru jucatoare din Top 10. Ceea ce echivaleaza cu legitimitate. si aici intervine relevanta experientelor anterioare, devine un indicativ semnificativ felul în care s-au descurcat jucatoarele în meciuri vs Top 10.

Spre exemplu, Simona Halep are cinci victorii versus Top 10 în 2014. Doua dintre ele au venit contra unor jucatoare prezente în Singapore, Kvitova si Radwanska. O a treia a fost obtinuta în fata unei rezerve, Angelique Kerber. Iar, de-a lungul carierei, Simona a reusit victorii la toate jucatoarele prezente la WTA Finals, cu doua exceptii notabile: Serena Williams si Maria Sharapova. Înaintea startului turneului, sa vedem cum sta Simona în match-up-urile cu fiecare dintre rivalele din Grupa Rosie.

Citeste continuarea articolului, cu analiza fiecarei întâlniri din grupa, pe Treizecizero.ro