WTA Finals, noul nume oficial al Turneului Campioanelor, are la start o componenta de exceptie. Un line-up foarte corect, in raport cu ce s-a jucat anul acesta, exceptand absenta regretabila a lui Na Li. O combinatie interesanta de stiluri si de personalitati, un mix de generatii, de campioane veterane si de propuneri ale noului val, poate cea mai interesanta prezenta la startul acestui turneu din ultimele cateva sezoane.

Simona HalepFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Ca si corespondentul sau masculin, WTA Finals este un turneu cu un sarm aparte, pentru ca se joaca intr-un format complet diferit, atipic fata de eternul tablou eliminatoriu specific turneelor din sezon, pentru ca le aduce la start pe cele mai bune din lume si pentru ca parcursul catre acest turneu e cel putin la fel de pasionant ca si competitia in sine. Conteaza destinatia, dar conteaza mult si drumul. Calificarea la WTAF este un obiectiv care nu-i deloc usor de accesat; simpla prezenta la start ii premiaza pe cei constanti, pe cei care performeaza la un nivel inalt de mai multe ori pe parcursul anului.

Prin Simona, Romania revine la acest turneu exclusivist dupa o pauza de 16 sezoane; o performanta greu de imaginat in urma cu cativa ani. Asa ca, natural, Turneul Campioanelor devine unul dintre evenimentele majore ale unui an pe care nu-l vom uita prea curand.

Simona va fi in urna a doua

In urma rezultatelor de la Beijing, Simona a coborat pe locul 3 si urmeaza sa mai coboare un loc exact inainte de Turneul Campioanelor, competitie pe care o va aborda, asadar, de pe locul 4. Si asta pentru ca punctele de anul trecut de la Moscova si de la Sofia vor iesi din clasament inainte de startul Turneului Campioanelor, la fel ca si in cazul celorlalte jucatoare.

Cu alte cuvinte, ce stim sigur acum este ca Simona nu va fi in grupa cu Petra Kvitova si o va putea intalni in grupe fie pe Serena, fie pe Sharapova, dar nu pe amandoua.

Citeste continuarea articolului si alte informatii relevante despre Turneul Campioanelor pe Treizecizero.ro