Perechea formata din jucatoarea romana de tenis Raluca Olaru si americanca de origine georgiana Anna Tatishvili s-a calificat in finala probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, vineri seara, dupa victoria cu 4-6, 7-6 (3), 10-6 in fata cuplului Gabriela Dabrowski (Canada)/Alicja Rosolska (Polonia), cap de serie nr. 4, anunta Agerpres.

Olaru si Tatishvili si-au asigurat 5.161 euro si 180 de puncte WTA, iar in finala de duminica vor infrunta castigatoarele din semifinala Annika Beck (Germania)/Caroline Garcia (Franta) ¬ Marina Erakovic (Noua Zeelanda)/Anabel Medina Garrigues (Spania/N. 2).

Raluca Olaru (25 ani) are in palmaresul sau trei titluri WTA la dublu, in 2008 la Taskent (alaturi de ucraineanca Olga Savciuk), in 2011 la Acapulco (alaturi de ucraineanca Maria Koritteva) si anul trecut la Nurnberg (alaturi de rusoaica Valeria Solovieva) si patru finale WTA: in 2008 la Budapesta (alaturi de germanca Vanessa Henke), anul trecut la Katowice (alaturi de Solovieva), anul acesta la Nurnberg si Baku, ambele alaturi de Shahar Peer (Israel).