Jucatoarea de tenis Simona Halep (favorita numarul doi) s-a calificat duminica in turul 2 la China Opena, dupa ce a invins-o pe sportiva ceha Barbora Zahlavova Strycova, locul 32 WTA, cu scorul 6-1, 6-4. Halep va juca in turul secund cu chinezoaica Lin Zhu, locul 168 WTA.

Simona Halep, la China OpenFoto: www.chinaopen.com.cn

Simona Halep a jucat in al patrulea meci al zilei de pe terenul principal, "National Tennis Stadium". Partida a durat o ora si 27 de minute.

In turul doi, Simona Halep o va intalni pe chinezoaica Lin Zhu, beneficiara unui wild card, care a acces in turul doi in urma abandonului rusoaicei Anastasia Pavliucenkova, la scorul de 3-6, 3-3.

Lin Zhu ocupa locul 168 WTA si nu s-a mai intalnit pana acum cu Simona Halep in circuit.

In varsta de 28 de ani, Barbora Zahlavova Strycova a mai intalnit-o pe Simona Halep o singura data, in 2010, la Paris, iar sportiva din Cehia s-a impus in doua seturi, scor 6-1, 6-4.

Simona Halep a fost eliminata in turul trei la US Open (de o jucatoare care se afla pe locul 121 WTA - Mirjana Lucic-Baroni), in timp ce la Wuhan a parasit competitia in turul doi, fiind invinsa de Garbine Muguruza.

Numarul doi mondial va lua parte si in competitia de dublu, urmand sa faca pereche cu Raluca Olaru.

Turneul de la Beijing face parte din categoria "Premier", fiind dotat cu premii totale in valoare de 5.427.105 dolari.