Presedintele executiv al WTA, Stacey Allaster, a catalogat drept incredibila ascensiunea Simonei Halep in ultimii doi, sportiva romana fiind, în opinia sa, o jucatoare de tenis de elita, informeaza site-ul oficial al WTA, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ascensiunea Simonei Halep in ultimii doi ani a fost incredibila. Ea a devenit una dintre jucatoarele de tenis de elita. Sezonul asiatic este o etapa interesanta pe «Drumul spre Singapore» si imaginea despre cine va concura la ultimul nivel al tenisului feminin devine tot mai clara", a declarat presedintele WTA, Stacey Allaster.

Simona Halep, care a urcat in ultimele 16 luni de pe locul 64 pe locul 2 WTA, a obtinut calificarea, in premiera, la Turneul Campioanelor de la Singapore, ea fiind a treia romanca in istorie participanta la o editie a finalei sezonului, dupa Virginia Ruzici si Irina Sparlea.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a editie a Turneului Campioanelor, se va disputa, incepand din 20 octombrie, la Singapore. Competitia reuneste cele mai bune opt jucatoare si cele mai bune opt perechi de dublu in anul in curs, care se vor intrece pentru premii de peste sase milioane de dolari.