Monica Niculescu (68 WTA) a castigat in 3 seturi partida cu Yaroslava Svedova (Kazahstan, 51 WTA), 6-7, 6-1 si 7-5, fiind a cincea romanca care obtine calificarea in turul doi al US Open dupa Simona Halep, Alexandra Dulgheru, Irina Begu si Sorana Carstea.

Monica NiculescuFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Niculescu si-a facut singura viata grea in setul decisiv. Dupa ce a avut 2-0, jucatoarea romanca a fost condusa cu 3-2, a revenit si a facut 5-3, a pierdut serviciul si s-a facut 5-5 pentru a face apoi 6-5 pe serviciul Svedovei si a servit pentru meci.

Calificarea in turul doi la US Open este recompensata cu 60.420 de dolari si 70 de puncte WTA.

Sorana Cirstea, locul 80 WTA, a invins-o, marti, cu scorul de 6-1, 6-1, pe sportiva britanica Heather Watson, locul 46 WTA, si a devenit a patra jucatoare din Romania care a acces in turul 2 al US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Cirstea a reusit la New York probabil cele mai bun meci din acest an. Sportiva din Targoviste a dominat intalnirea de la inceput pana la final, a servit foarte bine, a fost agresiva, a construit multe puncte castigatoare si nu i-a dat nicio sansa adversarei sale, impunandu-se in 54 de minute.

In turul urmator, Cirstea va evolua impotriva invingatoarei din meciul Olga Govortsova (Belarus), locul 117 WTA - Eugenie Bouchard (Canada), locul 8 WTA si cap de serie numarul 7.

Cea mai buna perfomanta a Soranei Cirstea, 24 de ani, la US Open este accederea in turul al treilea, in 2009.

Luni, jucatoarele Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, Irina-Camelia Begu, locul 61 WTA, si Alexandra Dulgheru, pozitia 95 in ierarhia mondiala, s-au calificat in turul doi la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.