Sorana Cirstea, locul 80 WTA, a invins-o, marti, cu scorul de 6-1, 6-1, pe sportiva britanica Heather Watson, locul 46 WTA, si a devenit a patra jucatoare din Romania care a acces in turul 2 al US Open, ultimul Grand Slam al anului, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cirstea a reusit la New York probabil cele mai bun meci din acest an. Sportiva din Targoviste a dominat intalnirea de la inceput pana la final, a servit foarte bine, a fost agresiva, a construit multe puncte castigatoare si nu i-a dat nicio sansa adversarei sale, impunandu-se in 54 de minute.

In turul urmator, Cirstea va evolua impotriva invingatoarei din meciul Olga Govortsova (Belarus), locul 117 WTA - Eugenie Bouchard (Canada), locul 8 WTA si cap de serie numarul 7.

Cea mai buna perfomanta a Soranei Cirstea, 24 de ani, la US Open este accederea in turul al treilea, in 2009.

Calificarea in turul doi la US Open este recompensata cu 60.420 de dolari si 70 de puncte WTA.

Luni, jucatoarele Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, Irina-Camelia Begu, locul 61 WTA, si Alexandra Dulgheru, pozitia 95 in ierarhia mondiala, s-au calificat in turul doi la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Ultima reprezentanta a Romaniei la simplu, Monica Niculescu, va juca, tot marti, cu Yaroslava Shvedova din Kazahstan, locul 50 WTA.