Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, va evolua impotriva jucatoarei Danielle Rose Collins, fara loc WTA, dar fosta ocupanta a pozitiei 553, care a primit un wild card, in primul tur al US Open, ultimul turneu de Grand Slam din acest an, informeaza tennis.com. Halep si sportiva americana in varsta de 20 de ani se vor intalni in premiera, noteaza Mediafax.

Simona HalepFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

ESPN a prezentat un posibil tablou al sferturilor de finala, daca primele opt favorite vor atinge aceasta faza, iar Simona Halep ar urma sa joace din nou Maria Sarapova (cap de serie numarul 5).

Celelalte meciuri ar fi Serena Williams (1) - Ana Ivanovici (8), Petre Kvitova (3) - Eugenie Bouchard (7) si Agnieszka Radwanska (4) - Angelique Kerber (6).

Simona Halep a fost invinsa de trei ori de Sarapova in acest an, in finala la Madrid si la French Open si in sferturile de finala ale turneului de la Cincinnati.

La editia trecuta a US Open, Halep a atins faza optimilor de finala, fiind eliminata de italianca Flavia Pennetta, cu scorul de 6-2, 7-6 (3), sportiva din Constanta avand de aparat 280 de puncte.

Meciurile din cadrul US Open vor incepe luni, la Flushing Meadows (New York). Pentru prezenta in primul tur, la simplu, sportivii vor primi cate un premiu de 35.754 de dolari. Castigatorii, la feminin si la masculin, vor primi trei milioane de dolari fiecare.