Simona Halep a declarat, duminica seara, dupa ce s-a impus in finala BRD Bucharest Open in fata italiencei Roberta Vinci, scor 6-1, 6-3, ca a fost visul ei sa castige primul turneu WTA organizat in Romania. "Sunt foarte bucuroasa ca am castigat. A fost visul meu sa castig primul turneu organizat in Romania si este ceva extraordinar. Ma bucur ca am jucat un tenis bun, desi am fost obosita dupa Wimbledon. Meciul cu Monica Niculescu a fost mai dificil decat cel de azi. In finala am intrat mai pozitiva, am jucat mai agresiv si am terminat in doua seturi. Sunt foarte multumita de cum am jucat acest turneu", a afirmat Halep.

Simona HalepFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Referitor la faptul ca Nadia Comaneci a spus despre ea ca este "perfectiunea", Simona Halep a declarat ca se bucura ca este apreciata, dar a ajuns la concluzia ca nu exista perfectiune: "Eu am urmarit intotdeauna sa fie perfecta, dar am ajuns la concluzia ca nu exista perfectiune. Ma bucur insa ca oameni destul de mari, care au facut performante in sport, ma apreciaza".

Dupa festivitatea de premiere de la BRD Bucharest Open, Halep a stat peste o ora ca sa le dea autografe copiilor prezenti la Arenele BNR. "A fost o placere ca acesti copii au venit sa ia autografe si sa faca poze cu mine. Au stat toata saptamana in soare. A si plouat si sunt sigura ca nu a fost usor pentru ei si le multumesc. Sunt fericita ca pot sa aduc bucurii romanilor, familiei mele si prietenilor. Victoria de azi este o implinire, pentru ca sunt acasa. Grand Slam-ul este insa cel mai mare turneu si cred ca bucuria cea ai mare acolo este. Insa turneul de aici a fost emotionant pentru mine, chiar am avut cateva lacrimi dupa finala. A fost un turneu special", a mentionat constanteanca.

Simona Halep a vorbit si despre faptul ca dupa finala a sutat catre public trei mingi pe care se afla autograful sau. "Am sutat pentru ca ma durea mana si mi-a fost mai usor cu piciorul. Am sutat cu stangul pentur ca la picior sunt stangace. Nu, nu am invatat de la Hagi, asa mi-a venit de mica sa dau cu piciorul stang in minge", a explicat ea.

Halep a spus ca s-a bucurat enorm pentru victoria Elenei Bogdan si Alexandrei Cadantu in finala de la dublu a turneului de la Bucuresti. "M-am bucurat enorm pentru victoria fetelor. Mai frumos de atat nu putea fi, noi romancele sa castigam si la dublu si la simplu primul turneu WTA de la Bucuresti", a declarat sportiva.

Simona Halep a mentionat ca acum va avea o saptamana de pauza, dupa care se va antrena "pe hard" pentru turneele din America. "Primul turneu va fi cel de la Cincinnatti", a spus Halep.

Ea a mai afirmat, referitor la un eventual triumf la US Open, ca nu vrea sa se gandeasca "prea sus": "E greu, nu vreau sa ma gandesc prea sus. Iau meci cu meci, o sa joc cat de bine pot".

Halep a precizat ca vrea sa fie constanta in clasamentul WTA si sa aiba o activitate indelungata. "Nu m-am gandit daca pot sa ajung numarul 1. Vreau sa joc fiecare meci in parte si voi vedea. Vreau sa fiu constanta in clasamentul WTA si sa joc multi ani de acum inainte", a declarat jucatoarea.

Intrebata daca se gandeste sa faca investitii in tenis, Simona Halep a spus ca deocamdata vrea sa investeasca in ea insasi: "Momentan sunt inca tanara, am o cariera cu multi ani in fata, vreau mai intai sa investesc in mine, sa ajung cat de sus pot, si dupa ce ma voi lasa voi investi in tenis. Dar nu stiu inca sigur, pentru ca nu m-am gandit".

Simona Halep spera sa castige un turneu de Grand Slam. "Mai am patru turnee pana sa o ajung pe Virginia Ruzici, dar dansa are si un Grand Slam, care inseamna enorm. Sper ca si eu sa castig unul intr-o zi", a spus Halep.

Jucatoarea de tenis Simona Halep, principala favorita a competitiei si locul 3 WTA, a castigat, duminica, prima editie a BRD Bucharest Open, dupa ce a invins-o, in finala, cu scorul de 6-1, 6-3, pe italianca Roberta Vinci, cap de serie numarul 2 si pozitia 24 in ierarhia mondiala.

Acesta este al optulea titlu de simplu din cariera pentru Simona Halep, dupa succesele de la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia (toate in 2013) si Doha (2014).