Principala favorita a turneului BRD Bucharest Open, Simona Halep, a declarat, joi, dupa ce s-a calificat in sferturile competitiei, ca in setul al doilea au fost sapte breakuri consecutive, dintre care trei pe serviciul sau, deoarece ii obosisera picioarele si bratul, potrivit Mediafax.

"Oboseala cred ca a aparut un pic la mine in setul doi. Bratul mi-a obosit, picioarele imi obosisera, dar am reusit sa returnez foarte bine si sa iau ghemul pe serviciul ei. A fost un pic de cadere, dar in ultimul ghem am reusit sa imi iau serviciul. A fost un meci greu. Adversara a jucat bine, este o luptatoare, joaca pana la ultima minge. Stiam ca va fi un meci greu. A fost destul de dificil in finalul meciului si am reusit sa stau linistita si sa termin cu bine", a spus Halep.

Simona Halep a afirmat ca umiditatea din atmosfera i-a creat multe probleme in timpul meciului cu Alexandra Krunici. "Ma simt foarte bine ca am putut sa castig si astazi. Vremea a fost foarte dificila, a fost foarte mare umiditate, am transpirat foarte mult. Nu a fost usor sa joc, dar ma bucur ca pot juca maine din nou acasa. Totul a fost OK. Organizarea a fost chiar foarte buna, m-am simtit foarte bine si nu a trebuit sa astept foarte mult, chiar daca a plouat. A fost deosebit ca au stat atat de multi oameni la meciul meu, chiar daca a plouat", a completat Halep.

Pentru ultimele doua luni ale sezonului de vara, Simona Halep a precizat ca are trei tinute de la sponsorul sau tehnic, adidas, doua de culoare roz si unul de culoare neagra. "Am vreo trei tinute de la adidas. O sa joc cu ele si in America. Joc cu ce imi place, ma decid pe moment. Astazi am decis sa joc in negru, dar maine cred ca voi schimba din nou. E tot roz ca cea de ieri, doar ca e fusta cu maieu. Asta este colectia facuta pentru toate sportivele", a adaugat Halep.

Intrebata daca va avea emotii avand in vedere ca la meciul din sferturile de finala va asista si fosta gimnasta Nadia Comaneci, Halep a raspuns: "A fost si la Wimbledon in al doilea tur. M-am bucurat sa fie alaturi de mine si ma bucur ca o sa vina maine. Sper sa nu am emotii. Sper sa nu vina domnul Tiriac, ca atunci am emotii. Am glumit".

Simona Halep a precizat ca dupa finalul carierei ar putea sa-si deschida o academie de tenis. "Mintea mea este axata doar pe tenis, pentru ca mai am multi ani de practicat acest sport. E posibil sa fac o academie, dar nu m-am gandit niciodata pana acum si nici nu o voi face in anii urmatori Poate dupa ce termin cu sportul, o sa ma gandesc sa fac o academie sa ajut copiii", a conchis Halep.

Principala favorita a BRD Bucharest Open, Simona Halep, locul 3 WTA, s-a calificat, joi, in sferturile de finala ale competitiei dotata cu premii in valoare totala de 250.000 de dolari.

In turul doi, Halep a trecut cu scorul de 6-2, 6-4, dupa o ora si 11 minute, de jucatoarea sarba Alexandra Krunici, locul 155 WTA.

Pentru un loc in semifinale, Halep va juca, vineri, impotriva jucatoarei spaniole Lara Arruabarrena, care a trecut cu scorul de 7-5, 3-6, 7-6 (8/6) de sportiva turca Cagla Buyukakcay.

Pentru calificarea in sferturi, Halep si-a asigurat 60 de puncte WTA si un cec in valoare de 5.900 de dolari.