Roger Federer s-a calificat vineri in finala turneului de Mare Slem de la Wimbledon, unde urmeaza sa il intalneasca pe tenismenul sarb Novak Djokovic, informeaza AFP. Federer l-a invins in semifinale pe pe canadianul Milos Raonic (6-4, 6-4, 6-4).

Roger FedererFoto: wimbledon.com

Elvetianul Roger Federer (32 de ani, cap de serie nr.4) va incerca duminica sa castige cel de al 8-lea titlu la Wimbledon din cariera sa.

Tenismenul sarb Novak Djokovic, locul 2 ATP si cap de serie numarul 1, l-a invins, vineri, cu scorul de 6-4, 3-6, 7-6 (2), 7-6 (7), pe jucatorul bulgar Grigor Dimitrov, locul 13 ATP si cap de serie numarul 13, calificandu-se pentru a doua oara consecutiv in finala turneului de la Wimbledon, potrivit Mediafax.

Meciul a durat trei ore si doua minute. Djokovic va juca in ultimul act cu invingatorul partidei dintre elvetianul Roger Federer, locul 4 ATP si cap de serie numarul 4, si canadianul Milos Raonic, locul 9 ATP si cap de serie numarul 8.

Jucatorul sarb a castigat turneul de la Wimbledon in 2011, iar anul trecut a fost invins in finala de britanicul Andy Murray.

In 2013, Djokovici a mai jucat o finala de Grand Slam, la Roland Garros, de asemenea pierduta, in fata spaniolului Rafael Nadal, locul 1 ATP.

Daca Djokovici va castiga, duminica, al saptelea titlu de Grand Slam, el va fi noul numar 1 mondial.