Simona Halep (favorita nr. 3) va juca miercuri, de la ora 14.00, in sferturile de finala ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon, impotriva jucatoarei germane Sabine Lisicki, cap de serie nr. 19. Sportiva romana s-a aratat increzatoare ca va evolua bine in meciul de miercuri, declarand totodata ca "nu este surprinsa ca joaca un sfert de finala maine". "Sunt pe locul trei in clasament, deci trebuie sa fiu aici", a spus ea.

Simona Halep la WimbledonFoto: wimbledon.com

Meciul dintre Simona Halep si Sabine Lisicki se va desfasura pe terenul central, fiind programat sa inceapa la ora locala 12.00 (14.00, ora Romaniei).

Intr-un articol difuzat dupa victoria sa de marti, agentia Reuters scrie ca Halep, pe care o descrie drept "serioasa" si "hotarata", s-a obisnuit deja cu prezenta in fazele superioare ale competitiei, dupa ce s-a aflat printre ultimele 16 jucatoare anul trecut la US Open, a ajuns in sferturi la Australian Open in ianuarie, iar luna trecuta a jucat finala la Roland Garros.

"Nu sunt surprinsa ca joc un sfert de finala maine", le-a spus jurnalistilor sportiva din Romania, care a ramas jucatoarea cel mai bine clasata de pe tabloul feminin de la Wimbledon.

"Sunt pe locul trei in clasament si deci trebuie sa fiu aici in sferturi. Am jucat foarte bine si am incredere in mine. Merit sa fiu aici pentru ca muncesc mult in fiecare zi si e normal sa fiu in ultimele meciuri din turnee si grand slam-uri", a declarat Halep.

Sfertul de finala de miercuri va fi al doilea sau meci in doua zile, partidele amanate sambata si luni din cauza ploii fortand organizatorii sa rearanjeze programul, aminteste Reuters.

Daca o va invinge pe Lisicki, vor fi trei meciuri in trei zile.

"Vremea n-a fost buna cu noi, dar trebuie sa ne adaptam rapid", a spus Halep.

"Nu am jucat doua zile la rand (dupa victoria din turul trei). Nu e usor. E ca si cand ai incepe un nou turneu, dar trebuie sa-ti gestionezi emotiile", a explicat ea.

Cu privire la urmatoarea sa adversara, Halep a spus ca este o mare diferenta intre stilul sau de joc si cel al Sabinei Lisicki.

"Ea este o jucatoare agresiva. Eu joc mai inteligent, vreau sa deschid unghiurile. Ma misc bine, deci am incredere ca maine pot evolua bine", a afirmat Simona Halep.