Jucatoarea de tenis Simona Halep a declarat, vineri, dupa meciul castigat in turul doi de la Wimbledon in fata ucrainencei Lesia Tsurenko, ca nu a facut cea mai buna partida a sa, informeaza wtatennis.com.

Simona Halep la WimbledonFoto: wtatennis.com

"Nu am facut cel mai bun joc al meu azi. A fost un meci dificil. Ma asteptam ca ea sa joace foarte bine si a facut-o. Pe iarba nu e usor, fiecare meci este dificil. Nu stii niciodata cine va castiga sau cine va pierde, pentru ca terenul este foarte dificil. Am crezut in sansa mea si am luptat. In setul trei m-am simtit bine. Am renuntat la presiune si tot ce mi-am dorit a fost sa lovesc mingile si sa raman agresiva. Nu a fost cel mai bun meci al meu, dar sunt foarte fericita ca l-am putut termina cu bine", a spus Halep, potrivit Mediafax.

Jucatoarea Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, vineri, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, pe ucraineanca Lesia Tsurenko, locul 170 WTA, sportiva venita din calificari, si a acces pentru prima data in cariera in turul trei al turneului de Grand Slam de la Wimbledon.

Halep a avut nevoie de o ora si 49 minute pentru a trece de Tsurenko. Partida dintre cele doua jucatoare fusese programata initial pentru joi, dar a fost amanata din cauza ploii.

In faza urmatoare, romanca o va intalni pe elvetianca Belinda Bencic, locul 71 WTA, in varsta de 17 ani, care a invins-o, cu scorul de 6-4, 7-5, pe americanca Victoria Duval, locul 114 WTA, jucatoare venita din calificari.

Bencic este castigarea de anul trecut a turneului de junioare de la Wimbledon.

Accederea in turul trei este recompensata cu 71.000 de lire sterline si 130 de puncte WTA.

Simona Halep este la a patra participare la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. In 2011 si 2013, ea a ajuns in turul doi, iar in 2012 a fost eliminata in primul tur.