Jucatoarea de tenis Monica Niculescu, locul 65 WTA, a ratat, luni, calificarea in turul doi la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, informeaza site-ul oficial al competitiei.

Andreea MituFoto: Agerpres

Niculescu a fost invinsa, in runda inaugurala, cu scorul de 7-5, 6-3, dupa o ora si 29 de minute, de Alison van Uytvanck (Belgia), pozitia 93 in ierarhia mondiala, potrivit Mediafax.

Pentru participarea la turneul de la Wimbledon, Monica Niculescu va primi 27.000 de lire sterline.

Partida dintre Andreea Mitu si Agnieszka Radwanska a fost suspendata din cauza ploii la 4-2 pentru poloneza in primul set. Partida va fi reluata marti.

Jucatoarea de tenis Andreea Mitu, locul 214 WTA, a accces in premiera pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, dupa ce a invins-o, joi, cu scorul de 6-2, 6-7 (0), 6-2, pe americanca Irina Falconi, locul 173 WTA, fosta numarul 73, in ultimul tur al calificarilor de la Wimbledon.

Pana in prezent, Mitu, originara din Bucuresti, nu trecuse niciodata de turul doi al calificarilor la un Grand Slam. In cariera jucatoarei de 22 de ani figureaza opt titluri ITF la simplu si tot atatea la dublu, precum si o clasare pe locul 163, in februarie 2013.

Tot marti va debuta si Simona Halep care va fi cap de serie numarul trei pe tabloul feminin. "Incerc sa imi imbunatatesc jocul de fiecare data si sa urc poate pe locul doi sau chiar pe unu", a precizat Simona Halep inainte de startul Wimbledonului din 2014.

Simona o va intalni in primul tur pe jucatoarea din Brazilia Teliana Pereira (91 WTA), iar pe traseu, in scenariul cel mai previzibil, are sansa sa o intalneasca pe Sorana Cirstea (29 WTA) in turul 3 si pe Jelena Jankovic (7 WTA) in sferturi. Simona Halep, favorita numarul trei a turneului, se afla pe aceeasi parte a tabloului cu Serena Williams (1 WTA) si Maria Sharapova (5 WTA), putand sa intalneasca pe una dintre cele doua in semifinale.

Turneul de la Wimbledon se va desfasura in perioada 23 iunie - 6 iulie.