Brad Gilbert (fostul antrenor al lui Andre Agassi, Andy Roddick si Andy Murray) l-a atacat pe arbitrul Kader Nouni pentru faptul ca i-a permis Mariei Sharapova sa traga de timp intre puncte (in finala de la Roland Garros, castigata in fata Simonei Halep). "E ridicol sa nu dai avertisment pentru intarzierile Sharapovei. Am sentimentul ca Maria putea sa stea si 35 de secunde intre puncte intre primul serviciu si al doilea", a precizat Gilbert.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cartonas galben si un mare avertisment pentru arbitru. E ridicol sa nu dai avertisment pentru intarzierile Sharapovei. Am sentimentul ca Maria putea sa stea si 35 de secunde intre puncte intre primul serviciu si al doilea si arbitrul nu va face nimic, atat de enervant", a declarat Brad Gilbert, citat de gsp.ro.

Brad Gilbert este unul din numele mari ale tenisului mondial, acesta pregatindu-l timp de opt ani pe Andre Agassi (a castigat sase turnee de Grand Slam). I-a mai antrenat pe Andy Roddick (a cucerit US Openul) si pentru putin timp si pe Andy Murray.

Primul avertisment al lui Kader Nouni impotriva Mariei Sharapova a venit de-abia dupa doua ore de joc.

"Trebuie sa le admiri pe Sharapova si pe Simona Halep. Rusine insa pentru arbitrajul slab al lui Kader Nouni" - Mike Dickson, de la Daily Mail.

"Cat de lunga este aceasta pauza de vestiar? Sharapova a ignorat regulile de timp tot meciul. Din pacate, Nouni un arbitru foarte slab" - Barry Flatman, de la Sunday Times.

Simona Halep nu a comentat tragerile de timp ale Mariei Sharapova

"Acesta e stilul ei, nu vreau sa spun nimic, e normal, asa face mereu. Uneori m-am simtit un pic anxioasa, dar n-a fost rau. OK per total", a declarat Simona Halep.

Simona Halep a ratat sansa de a ridica deasupra capului trofeul de la Roland Garros, jucatoarea noastra fiind invinsa in finala competitiei de Maria Sharapova. Meciul de pe Philippe Chatrier a fost unul spectaculos, cu accente dramatice pe alocuri. A fost 6-4, 6-7(5) si 6-4 pentru jucatoarea din Rusia, dupa trei ore si doua minute de joc. A fost al doilea succes al Mariei pe zgura de la Paris.

In urma performantei de la Roland Garros, Halep va primi 1300 de puncte WTA si un cec in valoare de 825.000 de euro.