Agentia France Presse o caracterizeaza pe Simona Halep drept "coplesitoare" si noteaza ca tanara romanca si-a confirmat ascensiunea rapida din clasamentul mondial prin calificarea in finala turneului de la Roland Garros.

Simona HalepFoto: rolandgarros.com

"Tanara romanca Simona Halep, numarul 4 mondial, a dominat-o pe germanca Andrea Petkovic in doua seturi si s-a calificat in finala la Roland Garros, prima sa finala de Grand Slam. Coplesitoare pana acum, Halep, 22 de ani, nu a pierdut niciun set in sase meciuri. Nu a fost nicio clipa ingrijorata cu adevarat, poate doar in al doilea set al meciului cu Petkovici", scrie AFP, potrivit Mediafax. adaugand ca niciun meci al Simonei Halep la aceasta editie a turneului parizian nu a durat mai mult de o ora si jumatate.

Agentia France Presse noteaza ca aceasta prima finala de Grand Slam confirma ascensiunea rapida a sportivei romane care a urcat intr-un an de pe locul 57 WTA pe locul 4 (n.r. - locul 3 de luni). "Cresterea sa exponentiala este insotita de sapte titluri in 13 luni. Doar numarul unu mondial, Serena Williams, a reusit mai mult", mentioneaza AFP.

Jucatoarea Simona Halep, locul 4 WTA si a patra favorita, a invins-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe germanca Andrea Petkovic (27 WTA), si s-a calificat in finala turneului de la Roland Garros, devenind prima sportiva din Romania ce ajunge in ultimul act a acestei competitii dupa 34 de ani.