​Simona Halep s-a calificat miercuri in semifinalele de la Roland Garros, dupa ce a invins-o pe Svetlana Kuznetsova, 6-2, 6-2. Halep o va intalni in semifinale pe Andrea Petkovic (Germania), locul 27 WTA si cap de serie numarul 28. WTA Tennis a realizat o lista cu cele mai importante lucruri care trebuie stiute despre semifinala de joi de la Roland Garros.

Simona Halep si Andrea PetkovicFoto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

Petkovic a fost nevoita sa se foloseasca de al doilea serviciu doar de patru ori in meciul din sferturi. Petkovic a intrat in meci impotriva Sarei Errani, cea din urma fiind favorita. Cu toate acestea, lui Petkovic i-au intrat 41 de serve din 45 din primul serviciu. (procentaj pe primul serviciu de 91%). Jucatoarea din Germania a trecut de Errani in 63 de minute.

Simonei i-a luat un pic mai mult timp, dar destinatia a fost aceeasi. Simona nu a avut un procentaj la fel de bun pe primul serviciu, dar a avut un joc impresionant impotriva Svetlanei Kuznetsova, castigand intr-o ora si 19 minute.

Ambele jucatoare sunt in prima lor semifinala a unui turneu de Grand Slam. Inainte de acest turneu, cel mai bun rezultat al Simonei Halep a fost calificarea in sferturile de la Australian Open in acest an. Cell mai bun rezultat al lui Petkovic: cele trei sferturi de finala: in 2011, la Australian Open (a pierdut in fata lui Li Na), la French Open (a pierdut in fata Mariei Sharapova) si la US Open (a pierdut in fata lui Caroline Wozniacki).

Cand a fost ultima oara cand o semifinala de Grand Slam a fost disputata intre jucatoare ajunse in premiera la acest nivel. Ultima oara cand o semifinala de Grand Slam a fost disputata de jucatoare care au ajuns la acest nivel pentru prima oara a fost in 2009 la US Open, intre Caroline Wozniacki si Yanina Wickmayer.

Daca ajunge in finala, Halep va urca pe locul 3 in ierarhia WTA.

Si Petkovic va urca in clasament dupa acest turneu. Pentru ca a reusit calificarea in semifinale, aceasta va urca pe locul 20 in ierarhia WTA (inainte de calificare era locul 27 WTA).

Petkovic este a treia jucatoare din Germania, dupa Steffi Graf, care ajunge intr-o semifinala de Grand Slam. Dupa semifinala lui Steffi Graf de la Wimbledon in 1999, doar trei jucatoare din Germania au mai ajuns la o asemenea performanta: Sabine Lisicki (o semifinala si o finala), Angelique Kerber (doua semifinale) si acum Petkovic (o semifinala). Steffi Graff a ajuns in semifinale sau finale de 37 de ori de-a lungul carierei.

Halep si Petkovic s-au intalnit de trei ori pana acum, scorul este 2-1 in favoarea Simonei.

Semifinalele de la Roland Garros incep joi la 16:00, ora Romaniei. Meciul dintre Simona Halep si Andrea Petkovic se va juca dupa ora 17:00.