Simona Halep isi continua visul frumos de la Roland Garros, jucatoarea noastra calificandu-se, miercuri, in semifinalele competitiei, dupa ce a invins-o pe Svetlana Kuznetsova (locul 28 WTA, din Rusia), scor 6-2, 6-2.

In semifinale (meciul se va juca joi, de la ora 17:30), Simona Halep o va intalni pe Andrea Petkovic (Germania), locul 27 WTA si cap de serie numarul 28.

Halep si Petkovic s-au intalnit de trei ori pana acum, scorul este 2-1 in favoarea Simonei.

Pentru parcursul de pana acum, Simona Halep va primi 780 de puncte WTA si 412.500 de euro.

Daca se va califica in finala de la Roland Garros, Simona Halep va ocupa incepand de saptamana viitoare locul 3 in clasamentul WTA.

Desfasurarea partidei Simona Halep - Svetlana Kuznetsova:

Simona a acuzat o stare de emotie si a facut trei duble greseli. A castigat pana la urma jocul datorita unor lovituri impresionante. Setul l-a inchis cu 6-2, iar visul a devenit realitate: calificare in semifinale

Halep este dezlantuita in aceste momente, returneaza tot, ajunge la o "scurta" a adversarei si castiga inca o data contra serviciului (5-2 pentru Simona)

Simona se relaxeaza prematur si in doar trei minute isi pierde serviciul la zero (4-2 pentru ea)

Kuznetsova se deplaseaza din ce in ce mai greu, iar Simona (asa cum este normal) profita din plin de aceasta situatie. Halep isi contruieste cu rabdare punctele si loveste decisiv atunci cand trebuie. Scorul devine 4-1 in favoarea sa

Din pacate, Halep isi pierde din concentrare, iar Kuznetsova face rapid 40-15. Simona incepe sa loveasca la limita, backhandul in lung de linie isi face treaba, iar sportiva noastra castiga game-ul si se distanteaza la 3-1

Simona pare foarte hotarata, loveste mingea din urcare, are un backhand foarte bun, iar punctele se aduna in dreptul ei. Kuznetsova nu poate face minuni in deplasarea pe teren, iar Halep face break-ul (2-1 pentru ea)

Kuznetsova este mult mai lucida in aceste momente, cu toate ca se deplaseaza mai greu decat Simona. Rusoaica a avut doua mingi de break, ambele salvate de Simona, iar jocul (unul foarte echilibrat - a durat noua minute) este castigat de jucatoarea noastra (1-1)

Setul doi a debutat cu Svetlana la serviciu. Rusoaica a avut din nou probleme, a salvat o minge de break a Simonei si a trecut pana la urma pentru prima data in avantaj in aceasta partida (1-0)

Kuznetsova a cerut "medical time-out" imediat dupa ce a pierdut primul set. A revenit de la cabina cu un bandaj mare pe coapsa

Halep a servit bine, a continuat sa o trimita pe rusoaica in colturile terenului, iar pana la urma Kuznetsova nu a mai avut ce face. Simona a castigat meritat setul cu un categoric 6-2 (dupa 33 de minute)

Simona a alergat-o pe tot terenul pe adversara, iar rusoaica se misca parca din ce in ce mai greu. Cu toate ca a fost condusa, Halep a revenit si a castigat inca o data contra serviciului (5-2)

Jocul a curs in favoarea Simonei, iar scorul s-a facut rapid 40-0. O minge castigata cu banda fileului a readus-o pe rusoaica in joc, insa Halep a inchis game-ul pana la urma (4-2)

Simona incearca sa vina mai mult in teren, sa trimita cu mai multa forta, iar astfel sa o puna in dificultate pe Kuznetsova. Rusoaica face o dubla greseala la 30-30, iar Halep nu rateaza sansa si isi trece in cont inca un break (3-2)

Kuznetsova loveste precum in circuitul masculin, cu foarte multa putere. Simona nu se poate apara pana la capat, iar rezultatul este unul asteptat: break al rusoaicei (2-2)

Svetlana isi castiga pentru prima data serviciul, dupa un joc in care a fost in ofensiva. Simona s-a aparat bine pana la un punct, dar loviturile rusoaicei au fost mult prea puternice (2-1 pentru Halep)

Suprafata este destul de grea, a inceput din nou sa ploua

Rusoaica este foarte agresiva si conduce punctele. Simona salveaza o minge de break si reuseste sa duca scorul la 2-0 in favoarea sa

A inceput partida cu Svetlana la serviciu, iar Simona a profitat din plin de faptul ca adversarei nu i-a intrat deloc primul serviciu. Jucatoarea noastra a realizat break-ul (la 30)

* Meciul a inceput cu o intarziere de trei ore, din cauza ploii

  • Simona Halep este singura jucatoare ramasa pe tabloul feminin care nu a pierdut niciun set.
  • Pana in semifinale, Simona a trecut de Alesia Kleibanova, Heather Watson, Maria-Teresa Torro-Flor, Sloane Stephens si Svetlana Kuznetsova.

Simona Halep vs Svetlana Kuznetsova:

Ani: 22-28

Locul nasterii: Constanta (Romania) - St. Petersburg (Rusia)

Inaltime: 1,68 - 1,74 metri

Greutate: 60 kg - 73 kg

Ambele sunt jucatoare de mana dreapta

Titluri in cariera: 7-13

Victorii/ infrangeri in cariera: 238-125 vs 509-239

Bani castigati din tenis: $3,473,304 vs $17,726,481.

Simona si Svetlana s-au intalnit de patru ori de-a lungul timpului, scorul fiind egal, 2-2:

2011, Miami: Kuznetsova - Halep 6-0, 6-4

2011, Toronto: Halep - Kuznetsova 4-6, 6-4, 6-3

2013, Roma: Halep - Kuznetsova 6-1, 6-1

2014, Stuttgart: Kuznetsova - Halep 7-5, 7-6(4).

Svetlana a castigat in 2009 turneul de la Roland Garros, iar in 2004 pe cel de la US Open.