Mihai Stoica, fostul manager al echipei de fotbal Steaua Bucuresti, ramane in inchisoare, dupa ce Curtea de Apel a Capitalei i-a respins, vineri, contestatia in anulare privind condamnarea la trei ani si sase luni de inchisoare din Dosarul Transferurilor, decizia instantei fiind una definitiva, informeaza Mediafax.

Mihai StoicaFoto: HotNews / Dan Popescu

Contestatia lui Stoica a fost luata in discutia la 23 mai, cand acesta a spus ca a ajuns sa fie "disperat" ca urmare a condamnarii din Dosarul Transferurilor, precizand ca familia sa, respectiv sotia si fiica, se intretine din pensiile parintilor sai.

"Stiu ca justitia nu are o latura sociala, umana, dar condamnarea mea condamna familia, care traia aproape in exclusivate din veniturile mele - substantiale, dar justificate. (...) Familia mea traieste din pensiile parintilor mei de 80 si 77 de ani", a mai spus Stoica, din boxa condamnatilor.

Mihai Stoica a mai declarat in fata instantei ca pedeapsa "a fost data cu rea-credinta" si ca se gandeste chiar sa reclame Romania la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

"Nu mi s-a aplicat niciodata legea mai favorabila. Nu inteleg de ce acea pedeapsa nu a fost data cu suspendare. (...) Aceasta instanta (CAB - n. r.) a ignorat, practic, Curtea Europeana a Drepturilor Omului, stiind foarte bine ca o speta identica a dat castig de cauza condamnatului, obligând Italia sa plateasca despagubiri. Este indubitabil ca voi avea câstig de cauza la CEDO", a subliniat fostul manager al Stelei.

Pe de alta parte, el si-a exprimat supararea ca nu a putut viziona ultimul meci de campionat al echipei pe care a condus-o, din cauza ca Penitenciarul Rahova nu are in grila de cablu TV postul care a transmis meciul. "Echipa pe care am condus-o a castigat titlul, iar eu n-am putut sa vad meciul (Steaua - Otelul, disputat marti - n.r.) la televizor. Peste cateva ore, echipa mea disputa finala Cupei României, iar eu sunt in penitenciar", a spus Mihai Stoica.

In sala de judecata a fost prezenta atunci si fiica lui Stoica, aceasta sarindu-i in brate, plangand, la finalul procesului. Initial, jandarmii au incercat sa o opreasca, insa completul de judecatori i-au permis sa intre in contact cu tatal sau.

Mihai Stoica isi executa pedeapsa din Dosarul Transferurilor, de trei ani si sase luni de inchisoare, in regim inchis, la Penitenciarul Rahova.

In 14 mai, Judecatoria Sectorului 5 a respins o cerere a acestuia de schimbare a regimului de executare a pedepsei.