Ajla Tomljanovic (din Croatia) a reusit surpriza zilei la Roland Garros, numarul 72 in clasamentul WTA eliminand-o pe Agnieszka Radwanska, cap de serie numarul trei. In acest moment, dupa ce jucatoarea din Polonia a parasit competitia, Simona Halep a devenit favorita numarul unu a turneului de Grand Slam.

HotNews.roFoto: Hotnews

Simona a inceput turneul de la Roland Garros din postura de cap de serie numarul patru, jucatoarea noastra fiind devansata in clasamentul favoritelor de Serena Williams (1), Na Li (2) si Agnieszka Radwanska (3). Cum toate cele trei mai sus mentionate au parasit deja competitia, Halep a devenit principala favorita la castigarea competitiei (cel putin conform calculului hartiei).

Simona Halep (locul 4 WTA) s-a calificat, in premiera, in turul trei al turneului de Grand Slam de la Roland Garros, jucatoarea noastra trecand de Heather Watson (locul 92 in ierarhia mondiala), scor 6-2, 6-4. Meciul a durat o ora si 19 minute. In aceeasi faza a competitiei a ajuns si Sorana Carstea (victorie cu Teliana Pereira (Brazilia), scor 6-2, 7-5.

In urmatoarea partida, Simona Halep o va intalni pe Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), locul 55 WTA. Cele doua nu s-au mai intalnit pana acum.

Feminin, turul III:

14-Carla Suarez Navarro - Taylor Townsend 6-2 6-2

19-Samantha Stosur - 9-Dominika Cibulkova 6-4 6-4

Ajla Tomljanovic - 3-Agnieszka Radwanska 6-4 6-4.

Masculin, turul III:

18-Ernests Gulbis - Radek Stepanek 6-3 6-2 7-5.