Simona Halep (locul 4 WTA) s-a calificat, in premiera, in turul trei al turneului de Grand Slam de la Roland Garros, jucatoarea noastra trecand de Heather Watson (locul 92 in ierarhia mondiala), scor 6-2, 6-4. Meciul a durat o ora si 19 minute. In aceeasi faza a competitiei a ajuns si Sorana Carstea (victorie cu Teliana Pereira (Brazilia), scor 6-2, 7-5.

HotNews.roFoto: Hotnews

In urmatoarea partida, Simona Halep o va intalni pe Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), locul 55 WTA. Cele doua nu s-au mai intalnit pana acum.

Sorana Carstea se va duela, tot in turul trei, cu Jelena Jankovic, favorita numarul sase.

Pentru calificarea in turul trei la Roland Garros, Sorana si Simona vor primi cate 72.000 de euro si 130 de puncte WTA.

Desfasurarea partidei Simona Halep - Heather Watson:

Simona incepe jocul cu o dubla greseala, iar apoi il continua cu o eroare nefortata. Halep salveaza o minge de break gratie serviciului puternic si rateaza mai apoi o minge de meci. Sportiva noastra nu mai rateaza insa si a doua sansa si inchide meciul cu o lovitura castigatoare (6-4). Meciul a durat o ora si 19 minute

Watson se apropie inca o data pe tabela, dupa ce s-a impus pe propriul serviciu fara prea mari emotii (5-4)

Simona este in deplin control al jocului, cu toate ca a facut o dubla greseala. Are puterea sa treaca peste acest moment si se impune la 15 in acest game (5-3)

Watson se agata de fiecare minge ca si cand ar fi ultima, salveaza doua situatii de break si revine pe tabela (4-3 pentru Simona)

Simona reuseste inca un as si conduce ostilitatile gratie unei deplasari superioare si a unor lovituri superbe (4-2)

Watson ramane aproape de Simona pe tabela, dupa ce castiga pe propriul serviciu un game in care Halep nu a parut la fel de conectata la meci (3-2)

Halep revine superb de la 0-30 si castiga un joc foarte important (3-1 pentru Simona)

Simona pune o presiune foarte mare pe al doilea serviciu al britanicei, iar aceasta greseste. Halep castiga jocul la 15, tabela arata 2-1 pentru ea

Heather este putin norocoasa intr-un moment foarte important (a castigat o minge ajutata de banda fileului), iar jocul este castigat la 15 (rebreak al sportivei din Marea Britanie). Scorul a devenit 1-1

Setul doi a inceput la fel ca si primul, cu Heather la serviciu. Lovitura de dreapta a Simonei este una de manual, cu mult efect si trimisa mereu aproape la limita. Watson nu poate inchide jocul, din cauza backhandului in lung de linie al Simonei. Pana la urma, Halep castiga un joc foarte echilibrat (1-0 pentru Simona)

Halep incepe jocul cu un as, serviciul i-a functionat pana in acest moment. Simona loveste precis, foarte puternic, iar adversara nu poate face fata (6-2). Primul set a durat 34 de minute si s-a incheiat cu al treilea as al sportivei noastre

Schimburile devin mai lungi, iar Simona este cea care castiga de obicei punctele. Watson salveaza o minge de break cu o "scurta" impecabila, insa apoi face dubla greseala. Simona fructifica a treia sansa de break, iar tabela arata cum 5-2 in favoarea sportivei din Romania

Halep reuseste un as, forehandul produce puncte, iar gameul este incheiat cu o "scurta" (4-2 pentru Simona)

Simona accelereaza jocul, o trimite pe Watson dintr-o parte in alta, iar punctele ii revin in mod just. Halep bifeaza un game excelent, iar favorita numarul patru conduce cu 3-2 (a bifat al doilea break)

Halep comite o dubla greseala, iar Watson raspunde agresiv la fiecare serviciu al Simonei. Sportiva din Marea Britanie face rebreakul, dupa un game in care a fost mai buna (2-2)

Simona intra din ce in ce mai bine in joc, backhandul o ajuta mult, iar punctele incep sa fie controlate de ea. Primul break vine normal, dupa un joc castigat la 15 (2-1 pentru Simona)

Primul game pe serviciu este dificil pentru Simona, ea fiind nevoita sa anuleze o minge de break. Adversara loveste la limita, cu multa forta, iar Halep pare deranjata de stilul acesteia. Pana la urma, scorul devine 1-1

Partida a inceput cu Heather la serviciu, iar jucatoarea din Marea Britanie s-a impus greu (1-0)

Simona Halep si Heather Watson s-au intalnit o singura data pana acum, romana impunandu-se, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2, in primul tur al US Open, in 2013.

Simona Halep vs Heather Watson

Ani: 22-22

Locul nasterii: Constanta - Guernsey (Anglia)

Inaltime: 1,68 metri - 1,70 metri

Greutate: 60 kg - 63 kg

Ambele sunt jucatoare de mana dreapta

Victorii/ infrangeri in cariera: 239-125 vs 164-111

Titluri in cariera: 7-1

Bani castigati din tenis: $3,473,304 - $922,065.