Simona Halep s-a calificat in optimile turneului "Premier 5" de la Roma, dupa ce a invins-o, pentru prima data in cariera, pe Madison Keys, din SUA. Madison a castigat primul set (7-5), dar acest lucru nu a facut decat sa o mobilizeze si mai mult pe Simona, favorita numarul patru cedand doar un game in urmatoarele doua seturi (6-0, 6-1).

HotNews.roFoto: Hotnews

In optimi, Simona Halep o va intalni pe Carla Suarez Navarro, favorita numarul 13 si locul 14 WTA (a invins-o pe Venus Williams, scor 6-4, 6-2).

Pentru performanta de pana acum, Simona va primi 105 puncte WTA si 22.060 de euro.

Desfasurarea partidei Simona Halep - Madison Keys:

Setul III

In setul trei, Simona a servit prima si a castigat jocul fara emotii. Halep si-a procurat o minge de break in urmatorul game, una pe care a fructificat-o (2-0). Tabela s-a modificat inca o data in favoarea Simonei (3-0), iar sportiva din SUA a castigat si ea un game (3-1) dupa noua la rand castigate de Halep. Jocul a continuat sa mearga intr-o singura directie, iar Keys si-a pierdut serviciul la zero (5-1). Simona a incheiat setul si meciul pe propriul serviciu (6-1), dupa o partida care a durat o ora si 38 de minute.

Setul II

Setul doi a debutat cu Simona la serviciu, iar numarul cinci mondial s-a impus fara emotii. Halep a continuat foarte bine si a reusit un break la zero (2-0). Tabela s-a modificat apoi la 3-0, iar Simona a mai bifat inca un break (4-0). Jocul precis si ofensiv a continuat, iar Halep a inchis setul cu un greu de crezut 6-0 (dupa o ora si 12 minute de la primul serviciu al disputei).

Setul I

Simona a inceput in forta partida cu Madison, jucatoarea noastra conducand cu 2-0 dupa ce a castigat contra serviciului. Din pacate, Simona a ajutat-o pe adversara sa revina in meci, dupa doua duble greseli. Scorul a devenit 2-2, iar din acest punct s-a mers cap la cap pana la 4-4. Simona si-a facut apoi cu ceva emotii serviciul, iar la 5-4 in favoarea ei a avut si o minge de set, pe care a ratat-o. Lucrurile nu au continuat prea bine pentru ea, Keys facand break intr-un moment foarte delicat (la 15). Sportiva din SUA a castigat apoi setul pe propriul serviciu, dupa 44 de minute de joc (7-5).

Simona Halep vs Madison Keys:

Ani: 22-19

Locul nasterii: Constanta - Rock Island, SUA

Inaltime: 1,68-1,78

Greutate: 60kg - 66 kg

Jucatoare de mana: dreapta (ambele)

Victorii/ infrangeri in cariera: 238-125 vs 107-66

Titluri in cariera: 7-0

Bani castigati din tenis: 3,445,950 - 770,865 dolari

S-au mai intalnit o singura data: la Sydney, iar invingatoare a fost Madison, scor 6-1, 6-4 (pe hard). Partida a durat o ora si 11 minute.