Simona Halep poate urca pe locul 4 in ierahia WTA in cazul in care va castiga finala Masters-ului de la Madrid, disputata impotriva Mariei Sharapova. Interesant este faptul ca sportiva din Rusia a castigat 46 din ultimele 49 de meciuri jucate pe zgura (toate infrangerile au fost in fata Serenei Williams), informeaza Digisport.

Simona Halep, la MadridFoto: wtatennis.com

"O sa fie un meci greu, pentru ca este o jucatoare buna, stie cum sa gestioneze finalele. Pentru mine e cea mai mare finala pe care o joc in cariera mea. Sper sa-mi pastrez calmul, sa fiu relaxata si sa ma bucur de meci" - Simona Halep.

Ce se trebuie stiut despre duelul Sharapova vs Halep:

  • Maria Sharapova a castigat ambele intalniri directe disputate pana acum: 6-3, 6-4 la Indian Wells (in 2012) si 7-5, 7-5 la Beijing (in 2012).
  • Va fi primul meci direct in care Simona este mai bine clasata decat rusoaica. Ambele sportive sunt in TOP10.
  • Ambele jucatoare vor urca in clasamentul WTA in cazul unui succes: Halep pe pozitia a patra, iar Sharapova pe 7.
  • Castigatoarea finalei va urca pe locul 2 in "WTA Race", topul realizat doar pe anul in curs (de la 1 ianuarie) si care serveste pentru calificarea la Turneul Campioanelor. La competitia de final de an se califica doar primele opt din clasamentul WTA.

Cum se va modifica WTA Race:

Daca Simona Halep castiga:

1 Na Li, 2 Simona Halep, 3 Agnieszka Radwanska, 4 Dominika Cibulkova, 5 Maria Sharapova.

Daca Maria Sharapova castiga:

1 Na Li, 2 Maria Sharapova, 3 Agnieszka Radwanska, 4 Dominika Cibulkova, 5 Simona Halep.

Ce a facut Maria Sharapova in ultima perioada:

  • Maria Sharapova nu a mai pierdut de 3 ani pe zgura in fata altei rivale decat Serena Williams. A castigat, in aceasta perioada, 46 din cele 49 de partide jucate pe zgura.
  • Sharapova a castigat ultimele zece meciuri jucate in circuitul WTA: 5 la Stuttgart (s-a impus la final) si 5 la Madrid (este in finala).