Simona Halep s-a calificat, sambata, in finala Mastersului de la Madrid, jucatoarea din Romania invingand-o in trei seturi, scor 6-7(4), 6-3, 6-2, pe Petra Kvitova (cap de serie numarul cinci). Favorita numarul patru, Halep a revenit senzational dupa ce a pierdut primul set, iar in al doilea a fost condusa cu 3-1. Turneul Premier Mandatory de la Madrid este dotat cu premii de 3.671.405 euro.

Simona Halep, la MadridFoto: wtatennis.com

Meciul de pe arena "Manolo Santana" a durat doua ore, 36 de minute si 38 de secunde. Simona Halep si-a asigurat un cec de 342.600 de euro si 650 de puncte WTA.

Finala va fi cu Maria Sharapova

Simona Halep si Maria Sharapova s-au mai intalnit de doua ori de-a lungul carierei: la Indian Wells in 2012 (6-3, 6-4) si la Beijing tot in 2012 (7-5, 7-5). De fiecare data castig de cauza a avut rusoaica

Finala Mastersului de la Madrid se va disputa duminica, de la ora 17:30 (in direct pe Dolcesport 2 si Livescore pe HotNews.ro).

Desfasurarea Live Text a partidei Simona Halep - Petra Kvitova:

Simona nu ii da nicio sansa adversarei, iar setul il incheie pe propriul serviciul. 6-2, iar Halep s-a calificat in finala Masters-ului de la Madrid.

Kvitova se misca cu dificultate, iar Simona o alearga pe tot terenul. Dupa mai multe mingi ratate, Halep si-a trecut in cont inca un break. Scorul a devenit 5-2 in favoarea sa...

Inca un game in care Simona a servit inteligent, cu mult efect, iar Petra nu a avut raspuns. Jucatoarea din Cehia da senzatia ca nu mai rezista din punct de vedere fizic (4-2 pentru Simona)

Simona a avut inca o data mai multe sanse de break, dar le-a ratat pe toate, din pacate. Petra a revenit si a castigat jocul in special loviturilor pe contre-pied (3-2 pentru Simona)

Halep isi castiga serviciul la 15, dupa un joc in care nu a avut momente de presiune din partea adversarei. Si-a calculat bine pasii, a trimis inteligent si scorul a devenit 3-1 in favoarea ei

Simona a avut mai multe mingi de break, dar de fiecare data nu a reusit sa dea lovitura de gratie. In loc ca tabela sa arate 3-0 (cu doua break-uri), scorul a devenit 2-1 pentru Halep...

Halep serveste perfect, isi face avantaj la fiecare punct, iar game-ul ii revine fara emotii, la 15. Scorul a devenit 2-0 pentru Simona

Simona conduce punctele, o alearga pe Kvitova cu lovitura de forehand, iar jucatoarea din Cehia nu poate tine ritmul. Halep incepe setul decisiv cu un break (1-0 pentru Simona)

Halep salveaza o minge de break cu un as si inchide setul, scor 6-3. A revenit incredibil si a aratat inca o data ca este o luptatoare prin definitie

Simona castiga pe serviciul jucatoarei din Cehia, in special datorita incredibilului joc de picioare. A acoperit perfect terenul, iar break-ul a venit firesc (ultima lovitura a fost una norocoasa, cu banda fileului). Scorul este 5-3 pentru Simona

Halep isi regaseste serviciul si castiga game-ul la zero (a bifat doi asi). Scorul devine 4-3 in acest moment pentru Simona, care conduce pentru prima data in acest set...

Simona returneaza agresiv, nu o lasa pe Kvitova sa conduca jocul, iar rezultatul este unul perfect: break la zero! (3-3 este scorul)

Jocul cu numarul cinci ii revine Simonei, la 15. Halep a servit perfect si nu i-a dat nicio sansa adversarei (3-2 pentru Kvitova)

Simona a fost din nou aproape de un break, mereu la o minge distanta, insa de fiecare data a gresit lovitura. Kvitova nu impresioneaza, insa trimite cu regularitate mingea in teren (3-1 pentru jucatoarea din Cehia)

Kvitova conduce punctele, pune presiune, dar rateaza inexplicabil doua lovituri aparent simple din apropierea fileului. Simona isi face pana la urma serviciul, iar scorul este acum 2-1 pentru Petra

Simona nu este constanta, greseste mingi usoare, iar Kvitova isi face pana la urma serviciul. Scorul devine 2-0

Setul doi nu incepe bine pentru Simona, jucatoarea noastra isi pierde serviciul inca din primul game. A servit slab, a parut deconectata, iar Kvitova a taxat-o prompt (1-0 pentru Petra)

Halep este neinspirata in tie-break, iar greselile au costat-o scump. Petra s-a distantat la 4-0, iar setul a fost castigat la patru, dupa o dubla greseala a Simonei. 7-6(4) pentru Petra Kvitova in primul set.

Simona duce setul in tie-break, dupa ce si-a castigat cu dificultate serviciul. Halep a reusit insa doi asi, iar scorul a devenit 6-6

Game complicat pentru Kvitova, sportiva din Cehia se impune greu, dupa mai multe egalitati. Simona pierde jocul, desi a dat senzatia ca putea face break-ul (6-5 pentru Petra)

Simona loveste variat, o alearga pe tot terenul pe Petra si castiga jocul la zero. Scorul devine 5-5

Kvitova nu are emotii pe propriul serviciu si castiga jocul la zero. Simona a fost surprinsa de mai multe ori pe contre-pied (5-4 pentru Petra)

Scorul devine 4-4 dupa un game in care Kvitova a fost nevoita sa returneze lung, in afara terenului

Raspunsul Simonei este unul pe masura: se impune contra serviciului (rebreak) dupa un joc in care a fost foarte atenta la retur (4-3 pentru Petra)

Kvitova a bifat primul break al semifinalei: Simona a servit slab, i-a permis retururi puternice adversarei, iar acest lucru s-a vazut pe tabela. Halep a fost nevoita sa trimita mingi scurte, iar Petra a profitat din plin. 4-2 pentru jucatoarea din Cehia

Kvitova gaseste perfect lovitura de dreapta, iar Simona este pusa in dificultate. Halep castiga puncte in momentul in care schimbul de mingi devine mai lung, iar Petra incearca din rasputeri sa scurteze jocul. Simona a avut doua mingi de break, insa scorul a devenit pana la urma 3-2 pentru Kvitova (Halep a reusit insa lovitura game-ului: passing superb care a surprins-o pe Petra)

Simonei i-a intrat primul serviciu, iar Kvitova a returnat cu greutate. Acest lucru i-a simplificat sportivei noastre misiunea: game castigat la 15 (2-2)

Simona a condus cu 40-15 contra serviciului, dar Kvitova a salvat jocul in special gratie unui serviciu foarte puternic (2-1 pentru Petra)

Petra a avut doua mingi de break, dar Simona a reusit sa le salveze. Jocul a fost incheiat cu un as, iar scorul a devenit 1-1

Semifinala a inceput cu sportiva din Cehia la serviciu. Game-ul a fost castigat fara mari probleme de Kvitova.