Simona Halep (favorita sase) a fost eliminata in semifinalele turneului de la Indian Wells, jucatoarea din Romania fiind invinsa de Agnieszka Radwanska (favorita doi) in doua seturi, scor 6-3, 6-4. In urma acestui rezultat, scorul intalnirilor directe a devenit 4-2 pentru sportiva din Polonia.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

Meciul a durat o ora si 25 de minute.

Pentru parcursul de la turneul din California, Simona Halep va fi recompensata cu 225.000 de dolari si 390 de puncte WTA. De asemenea, incepand de luni, Halep va ocupa locul cinci in ierarhia WTA (un record pentru Romania).

Desfasurarea partidei Simona Halep vs Agnieszka Radwanska:

Setul II

A inceput al doilea set, cu Simona Halep la serviciu. Radwanksa a avut raspuns la mai multe atacuri ale Simonei, insa pana la urma Halep a inchis jocul cu o "scurta" (1-0). Jucatoarea din Polonia a egalat la unu, dupa un game in care Simona a comis mai multe erori nefortate (1-1). Halep a revenit la conducere, ajutata si de mai multe greseli ale jucatoarei din Polonia. Dupa o sansa de break ratata, Simona a reusit sa se impuna contra serviciului, la capatul unui punct in care Agnieszka a ratat o minge simpla la fileu (3-1). Simona nu a putut sa isi treaca in cont al doilea game consecutiv, iar Radwanska a redus diferenta (3-2). Jucatoarea din Polonia a egalat la trei, dupa un un game in care Simona a comis mai multe greseli nefortate (Halep a parut usor nervoasa), iar adversara a profitat din plin. Halep a continuat sa fie precipitata, iar rezultatul a fost unul evident - break Agnieszka. Simona nu a putut sa isi tina in frau emotiile, iar Radwanska s-a impus pe propriul serviciu, intr-un joc in care s-a multumit doar sa returneze mingea (5-3). Simona s-a apropiat la un singur game distanta, dupa un joc in care a salvat doua mingi de meci. Inevitabilul s-a produs, iar Radwanska s-a calificat in finala de la Indian Wells (6-4).

Setul I

Semifinala a inceput cu sportiva din Polonia la serviciu, iar favorita numarul doi s-a impus la 30. Simona nu a reusit un game bun pe propriul serviciu, iar Agnieszka a bifat primul break al semifinalei (2-0). Radwanska a continuat sa castige, iar scorul a devenit 3-0. Favorita doi pare sa-si fi facut bine temele pentru aceasta semifinala. Agnieszka a jucat inteligent si in game-ul cu numarul patru a fortat-o pe Simona sa se apere, iar scorul a devenit 4-0 (cu doua break-uri avans: joc castigat la zero). A venit si primul joc castigat de Simona - contra serviciului. Halep s-a apropiat la doua game-uri distanta (4-2), dupa un joc castigat fara emotii pe propriul serviciu. Simona a dat senzatia ca poate reusi al doilea break, insa pana la urma sportiva din Polonia s-a impus, iar scorul a devenit 5-2 (la fel ca in semifinala de la Doha). A urmat un joc in care Simona a castigat fara prea mari emotii: scorul a devenit 5-3. Halep a comis mai multe erori nefortate, iar Agnieszka a castigat setul cu 6-3, dupa 34 de minute de joc.