Simona Halep va urca de pe locul 7 pe 5 in clasamentul WTA care va fi dat publicitatii luni, in urma rezultatelor inregistrate la turneul de la Indian Wells, unde a ajuns in semifinale (va juca impotriva polonzei Agnieszka Radwanska). Aceasta nu va fi doar cea mai buna clasare a sa, ci si cel mai bun loc ocupat de o jucatoare romanca de tenis in ierarhia profesionista, noteaza Agerpres.

Simona Halep, dupa victoria de la DohaFoto: wtatennis.com

Halep, care va juca vineri in semifinalele turneului californian cu Agnieszka Radwanska, este una din cele trei romance care au reusit sa patrunda in primele zece jucatoare WTA, precedentele fiind Virginia Ruzici (locul 8) si Irina Spirlea (locul 7, in octombrie 1997).

"Inseamna mult pentru mine. Sunt cea mai buna romanca din istoria clasamentului WTA, dar telul meu este sa castig un turneu de Mare Slem si poate atunci voi fi cea mai buna, pentru ca Virginia a castigat turneul de la Roland Garros", a spus Halep, cand a aflat vestea.

Ruzici, victorioasa in Openul Frantei in 1978, este singura jucatoare romana care a castigat un titlu de Mare Slem. Potrivit site-ului WTA, Ruzici a fost intr-un fel o sursa de inspiratie pentru surorile Williams ￯ Richard Williams, tatal celebrelor jucatoare, declarand ca a decis sa mai faca doi copii cand a vazut cecul primit de Ruzici dupa castigarea unui turneu WTA.

''Am auzit, Virginia mi-a spus asta. Din cauza acestui lucru surorile Williams au inceput sa joace tenis. E incredibil acest lucru. Sunt fericita ca Virginia imi este aproape, ca e managerul meu ￯ suntem impreuna de sase ani. Cred ca va fi managerul meu toata cariera'', a comentat Halep.

Simona Halep a mentionat ca primeste tot mai multa atentie oriunde se afla: ''Sunt recunoscuta peste tot. Chiar si in parcare. Am fost surprinsa ￯ am vrut sa parchez, nu aveam loc si cineva a venit si m-a lasat sa parchez in fata hotelului. Toata lumea ma cunoaste acum''.

Cu toata aceasta atentie, Simona Halep ramane o persoana cu picioarele pe pamant, noteaza site-ul WTA. ''Sunt o fata normala, ca oricare alta, imi place sa fac cumparaturi, sa ascult muzica, sa discut pe WhatsApp ￯ nu imi place sa vad filme in camera mea pentru ca nu pot sta concentrata doua ore!'', a marturisit Halep.

Halep vs. Radwanska, in semifinale

Halep o va intalni pe Agnieszka Radwanska, vineri, in semifinalele turneului WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 5.946.740 dolari, dupa ce poloneza a invins-o, miercuri, in sferturi, pe sarboaica Jelena Jankovic, cu 7-5, 2-6, 6-4

Radwanska, numarul trei mondial si a doua favorita la Indian Wells, a avut nevoie de doua ore si 33 de minute pentru a trece de Jelena Jankovic, cap de serie nr. 7 (numarul 8 mondial).

Pentru Radwanska (25 ani) aceasta va fi a treia semifinala in acest an, dupa ce le-a pierdut pe primele doua, la Australian Open si la Doha, ultima oara chiar in fata Simonei Halep, care s-a impus cu 7-5, 6-2, iar apoi a castigat turneul din capitala Qatarului.

Halep se afla pentru prima oara in semifinalele unui turneu de categoria WTA Premier, nivel care urmeaza imediat dupa cele de Mare Slem. Romanca de 22 de ani, a sasea favorita la Indian Wells, a trecut in sferturi de Casey Dellacqua (Australia), cu 6-2, 6-2.

''A fost mai bine decat in ultimele meciuri. M-am simtit bine pe teren, m-am miscat bine, nu am simtit presiune si am fost mai relaxata decat la meciul anterior'', a declarat Halep dupa meciul cu Dellacqua, citata de site-ul WTA.

''Incerc sa fiu agresiva si sa joc mingea, iar acest lucru mi-a reusit mai bine fata de zilele trecute'', a explicat Halep, subliniind ca meciurile anterioare au fost foarte importante. ''Am spus inainte ca in sferturi voi putea sa ma bucur de tenis si sa dau tot ce pot, si chiar asta am facut'', a precizat Halep in legatura cu presiunea de la acest turneu.

''Nu ma gandesc acum la castigarea turneului. Am sansa mea si voi incerca, dar va fi foarte dificil in turul urmator, asa ca trebuie sa incerc sa dau tot ce pot'', a indicat Simona Halep.

Despre victoria anterioara cu Radwanska, tanara romanca a precizat ca ''a fost cel mai bun tenis al meu. A avut 5-2 si juca foarte bine. Eu am inceput meciul cu o tactica, dar nu a fost prea buna. Am incercat sa lovesc toate mingile, ei ii place acest lucru. Apoi am stiut ca trebuie sa schimb ceva, am deschis mai mult spatiile, am folosit unghiurile si am incercat sa inchei punctele cat mai repede - daca stai la 'raliuri' cu Radwanska nu iti va fi usor, ai mult de alergat. Este o jucatoare foarte inteligenta si am incercat sa joc ca ea, aceasta a fost tactica la scorul de 2-5''.