​A urcat pe locul zece in clasamentul WTA, iar fostul ei antrenor spune ca ar putea sa castige un turneu de Grand Slam. "Probabil daca la urmatoarele doua turnee, Roland Garros si Wimbledon, va juca la fel de bine, ii sta in posibilitate chiar sa castige trofeul", a declarat Adrian Marcu despre Simona Halep, intr-un interviu pentru Prosport.

Simona HalepFoto: australianopen.com

"Un sfert de finala la un turneu de Grand Slam inseamna o performanta importanta, nu nu mai pentru Simona Halep, ci pentru oricine l-ar obtine. Pentru ea a reprezentat o mare realizare si din prisma faptului ca nu avea puncte de aparat la Australian Open, fapt care i-a facilitat propulsarea in primele zece jucatoare ale lumii. Pe de alta parte, accederea printre cele mai bune opt tenismene de la Melbourne se identifica cu cea mai buna clasare a ei la vreo competitie de Grand Slam in toata cariera. Multa lume nu stie un lucru: toate turneele mari detin un club, acela al primilor opt jucatori, iar Simona a intrat în acest club, un fapt exceptional" - Adrian Marcu (antrenor de tenis), intr-un interviu pentru Prosport.

Despre eliminarea de la Australian Open

"Da, s-a blocat psihic, iar asta s-a vazut cu ochiul liber. Insa ea nu a clacat din cauza lui Cibulkova, ci din cauza ei, din pricina faptului ca se afla intr-un sfert de finala de Grand Slam. De pe margine e foarte usor sa vorbeasca oricine. As vrea sa-i vad pe toti cei care comenteaza cum stau pe o arena cu 16.000 de spectatori si cu alte milioane la televizor si sa vedem daca le va tremura mana sau nu. E normal sa iti tremure, pentru ca in acel moment ti se umple capul cu o multime de idei: „daca ma fac de ras?, daca nu joc bine?, etc" - Adrian Marcu.

"Halep poate castiga Wimbledon sau Roland Garros in acest an"

"Data trecuta i-a fost putin greu Simonei, la US Open, in optimi, iar acum a facut deja pasul urmator. Probabil daca la urmatoarele doua turnee, Roland Garros si Wimbledon, va juca la fel de bine, îi sta în posibilitate chiar sa castige trofeul" - Adrian Marcu.