Roger Federer a avut o noua prestatie incantatoare, elvetianul reusind sa se califice in semifinalele de la Australian Open, dupa ce l-a invins pe Andy Murray. Fostul lider mondial s-a impus in patru seturi, scor 6-3, 6-4, 6-7(6), 6-3. Pentru Federer urmeaza duelul de cinci stele cu Rafael Nadal (se va juca vineri, 24 ianuarie).

Roger Feder, in mare forma la Australian OpenFoto: australianopen.com

Dupa doua seturi in care a condus categoric ostilitatile, Roger Federer a avut sansa in doua randuri sa inchida meciul: la 5-4 pentru el a servit si in tie-break, acolo unde a ratat doua mingi de partida.

Meciul de pe "Rod Laver Arena" a durat trei ore si 20 de minute.

* In urma victoriei de miercuri, Roger Federer a ajuns pentru a 11-a oara consecutiv in semifinalele de la Australian Open.

"Nu am avut de ales, stiam ca va un meci greu. A fost greu momentul in care mi-am pierdut serviciul, atunci cand eram aproape de meci. Mi-a lipsit ceva in momentul acela in care puteam sa inchid disputa. Am increderea undeva mult mai sus decat anul trecut, alerg altfel pe teren. De-abia astept meciul contra lui Rafa, va fi foarte greu" - Roger Federer la finalul partidei cu Andy Murray.

Statistica partidei Federer - Murray:

Asi: 10-9

Duble greseli: 0-1

Puncte castigate cu primul serviciu: 78%-67%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 64%-49%

Cel mai rapid serviciu: 204 km/h - 208 km/h

Puncte castigatoare: 54-41

Erori nefortate: 42-46

Total puncte castigate: 147-121.

Rafael Nadal vs Roger Federer

De-a lungul timpului, Rafa si Roger s-au intalnit de 32 de ori, scorul in intalnirile directe fiind de 22-10 pentru iberic. La Australian Open, cei doi s-au mai duelat in doua randuri: in semifinale si in finala - ambele dispute au fost castigate de Nadal.

Australian Open, semifinale:

(7) Tomas Berdych - (8) Stanislas Wawrinka (joi, 10:30)

(1) Rafael Nadal - (6) Roger Federer (vineri, 10:30).