Simona Halep a fost eliminata in sferturile de finala de la Australian Open, dupa un meci in care a castigat doar trei game-uri. "Chiar nu am putut sa joc, am avut emotii prea mari si nu am putut sa le stapanesc", a precizat Simona la finalul partidei cu Dominika Cibulkova.

Simona HalepFoto: australianopen.com

Explicatia esecului

"Chiar nu am putut sa joc astazi. Am avut prea mari emotii si nu am putut sa le stapanesc. Am fost foarte nervoasa si inainte de meci si nu am putut sa simt mingea aproape deloc. Nu m-am miscat prea bine, asa ca nici nu am jucat deloc bine" - Simona Halep, in conferinta de presa.

Despre Cibulkova

"Cibulkova a jucat excelent, a lovit puternic si s-a miscat rapid pe tot terenul. Sunt fericita ca am ajuns intr-un sfert de finala la un turneu de Grand Slam. A fost visul meu inainte de Australian Open. Nu vreau sa ma mai gandesc la acest meci, ci doar sa ma bucur de performanta reusita. Voi merge acasa fericita" - Simona Halep.

Despre lipsa de experienta

"A contat foarte mult si lipsa de experienta. Ea avea mai multa decat mine, asta e clar. Eu nu am intrat relaxata pe teren, nu am avut bucuria de a juca" - Simona Halep.

Despre o colaborare cu Wim Fissette

"Managerul meu (n.r. Virginia Ruzici) a vorbit cu el si ne vom intalni la Paris. Nu am vorbit pana acum personal cu el, dar stiu ca a lucrat cu Clijsters si Lisicki. Dupa ce se va termina acest turneu voi afla mai multe, acum am nevoie de liniste" - Simona Halep.

Despre urmatoarele turnee

"Voi mai avea sanse sa trec de aceasta faza in turneele de Grand Slam, dar trebuie sa muncesc foarte mult, la fel cum am si facut-o pana acum. Trebuie sa fiu pregatita inaintea meciurilor mari. Pentru asta trebuie munca, multa si iar munca", a explicat Simona Halep.

Pentru parcursul de la Australian Open, Simona Halep va primi 237.500 de dolari si 430 de puncte in clasamentul WTA.