Novak Djokovic a castigat pentru a treia oara Turneul Campionilor, jucatorul sarb invingandu-l pe rivalul Rafael Nadal. "Nu puteam termina mai bine sezonul ATP. Sunt fericit ca mi-am revenit dupa ce Nadal m-a invins la Roland Garros si US Open", a precizat numarul doi din clasamentul ATP.

Novak DjokovicFoto: atptennis.com

"Nu puteam termina mai bine sezonul ATP, dar de acum ma gandesc la finala Cupei Davis. Aceasta victorie imi da o motivatie puternica pentru 2014. Am reusit 22 de victorii consecutive in acest final de an si este cea mai frumoasa serie a mea dupa cea reusita in debutul lui 2011.

Sunt fericit ca mi-am revenit dupa ce Nadal m-a invins in semifinale la Roland-Garros si in finala de la US Open. Rivalitatea noastra ne-a permis sa ne impingem limitele la maxim.

El a facut un progres enorm pe suprafata dura si a devenit un jucator complet. Dupa finala de la US Open am inteles ce am de facut pentru a-l putea invinge din nou. Rezultatele arata ca echipa mea a muncit foarte bine. Dupa finala Cupei Davis voi merge la un turneu demonstrativ in Africa de Sud, apoi imi voi lua o binemeritata pauza" - Novak Djokovic.

Novak Djokovic s-a impus la Turneul Campionilor in 2008, 2012 si 2013. Sarbul i-a egalat pe Boris Becker si John McEnroe. Liderul ierarhiei este Roger Federer: sase victorii.