​Rafael Nadal a fost invins in finala Turneului Campionilor, ibericul fiind depasit in doua seturi (6-3, 6-4) de Novak Djokovic. "A servit foarte bine, in timp ce eu nu am prins o zi prea buna din acest punct de vedere. Nu sunt foarte dezamagit, stiam ca nu sunt favorit. Am pierdut insa pentru ca adversarul a fost mai bun", a declarat Nadal dupa terminarea finalei de la Londra.

Rafael NadalFoto: atpworldtour

"Nole a inceput perfect partida, in primele trei game-uri nu am avut raspuns pentru jocul sau. Apoi, am echilibrat disputa. Lucrul care a facut diferenta a fost serviciul - el a servit foarte bine, in timp ce eu nu am prins o zi prea buna.

Cred ca am jucat putin mai bine decat o arata scorul. La final insa, am pierdut cu 6-3, 6-4. Am pierdut insa pentru ca adversarul a fost mai bun. Rezultatul partidei de la Londra nu imi va schimba cariera.

Nu sunt foarte dezamagit, stiam de la inceput ca nu sunt favorit sa castig. Am facut tot ce mi-a stat in putere, dar a fost mai bun decat mine. Am avut un an fantastic si ar trebui sa ma bucur de acest lucru", a declarat Rafael Nadal.

Este pentru a doua oara cand Nadal pierde in finala Turneului Campionilor - prima data a fost in 2010, atunci cand spaniolul a fost invins de Roger Federer.