Jucatorul roman de tenis Victor Hanescu, in prezent nr. 77 in clasamentul mondial, spune despre Simona Halep, aflata in cea mai buna forma a carierei (nr. 14 WTA), ca joaca "dintr-un avant tineresc si o foarte mare incredere", amintind ca intr-o cariera de sportiv apar si momente grele.

Victor HanescuFoto: Hotnews

"Multi jucatori au trecut prin faza asta in care este ea. Poate si eu, cand jucam sferturi la Roland Garros, eram locul 26 in lume, dar treaba este ca multi jucatori se opresc la stadiul asta de a face un an, maxim doi si daca ne uitam la jucatorii de top ei reusesc sa pastreze aceasta forma mai multi ani", a spus Victor Hanescu, citat de Digi 24.

In varsta de 32 de ani, Hanescu a avertizat-o pe Halep ca in cariera va mai avea parte si de momente nefaste.

"Se pare ca momentan joaca putin dintr-un avant tineresc si o foarte mare incredere. Intr-o cariera de sportiv mai apar momente grele si cu siguranta meciuri pierdute, o accidentare si mereu revenirea este dificila, dar sunt sigur ca Simona va gasi resursele sa stea in top si sa faca performanta", a continuat Hanescu.

Simona Halep joaca sambata impotriva Anei Ivanovic in semifinalele turneului de la Sofia. Daca va castiga acest turneu, Halep poate ajunge pe pozitia 11 in clasamentul mondial.

Halep a castigat in acest an 5 turnee, iar la Sofia nu pierdut niciun set.