Novak Djokovic a castigat Masters-ul de la Shanghai, sarbul invingandu-l pe Juan Martin Del Potro dupa o finala decisa la tie-break. A fost 6-1, 3-6, 7-6 (3) pentru "Nole".

HotNews.roFoto: Hotnews

Finala de la Shanghai a durat doua ore si 32 de minute.

"Trebuie sa incep prin a-l felicita pe Del Potro. Meritai acest trofeu, esti o persoana speciala si in afara terenului. Imi pare rau ca a trebuit sa ti-l iau", a declarat Novak Djokovic la finalul finalei, citat de Digisport.

"In primul rand as vrea sa-l felicit pe Novak pentru jocul extraordinar de astazi. Sunt mandru de tine, ai avut un an fantastic. Novak joaca foarte bine si cred ca am facut un spectacol frumos pentru toata lumea. Abia astept sa ma intorc la anul, sa il bat pe Rafa (n.r. Nadal), sa il bat pe Nole (n.r. Djokovic)", a declarat la finalul disputei Juan Martin Del Potro.

Pana in acest moment, Rafael Nadal, Novak Djokovic si David Ferrer si-au asigurat prezenta la Turneul Campionilor (se va desfasura la Londra, in luna noiembrie).

Pentru celelalte cinci locuri se lupta Juan Martin Del Potro, Tomas Berdych, Roger Federer, Stanislas Wawrinka, Richard Gasquet, Jo-Wilfried Tsonga si Milos Raonic.