Nu mai putin de 10 capi de serie au fost eliminati de luni pana miercuri in primul tur al tabloului masculin din cadrul US Open, o cifra care nu a mai fost atat de ridicata intr-un turneu de tenis de Mare Slem de la Australian Open din 2004, cand au "cazut" 13 capete de serie de la primul meci, scrie Agerpres.

Printre favoritii care au fost eliminati figureaza jucatori din tanara generatie, precum japonezul de 23 de ani Kei Nishikori (nr. 11), cel mai bine plasat cap de serie care a parasit competitia din primul tur, polonezul de 22 de ani Jerzy Janowicz (nr. 14), bulgarul de 22 de ani Grigor Dimitrov (25) sau francezul Benoit Paire (24), in varsta de 24 de ani.

In schimb, in turul secund se regasesc impresionant de multi jucatori de peste 30 de ani (18), practic o treime dintre calificati. Varsta acestora este cuprinsa intre cei 35 de ani si 4 luni ai germanului Tommy Haas (nr. 12), veteranul turneului, la 30 de ani si 1 luni pentru taiwanezul Lu Yen-Hsun si argentinianul Maximo Gonzalez, al 247-lea jucator mondial si cel care l-a eliminat pe Janowicz.

Spaniolul David Ferrer (nr. 4), elvetianul Roger Federer (7), si Carlos Berlocq (care va juca, de altfel, chiar cu Federer) sunt printre cei de peste 30 de ani care continua cursa si sunt cel mai bine situati in ierarhia ATP.

Natiunile cele mai bine reprezentate in turul 2, care se disputa joi si vineri, sunt Franta si SUA, cate 8, urmate de Spania - 7.