La New York incepe, luni, US Open, ultimul turneu de tenis de Mare Slem al anului. Invingatorii probelor de simplu vor primi cate 2,6 milioane de dolari. Premiile totale ating suma record de 34,3 milioane de dolari. Romania are sapte reprezentanti pe tablourile de simplu: cinci femei si doi barbati.

HotNews.roFoto: Hotnews

Toata lumea sta cu ochii pe evolutia Simonei Halep care a urcat, sambata, pe locul 19 in clasamentul feminin, dupa ce a castigat turneul de la New Haven. Ea este a patra romanca din istorie care intra in topul celor mai bune 20 de jucatoare de tenis din lume.

"Ma simt foarte, foarte bine. Ma bucur de fiecare meci pe care il joc si ma simt extrem de fericita de fiecare data cand sunt pe teren. Legat de US Open, vreau doar sa fiu relaxata pentru ca e un moment bun pentru mine. Vreau doar sa ma bucur de aceasta perioada", a declarat Simona Halep, la finalul meciului cu Kvitova, in urma caruia a cucerit cel de-al 4-lea titlu WTA din acest an.

Simona Halep a reusit sa se impuna in 2013 in patru turnee pe trei suprafete diferite: zgura, iarba si hard.

Ea este urmata in clasamentul mondial de Sorana Cirstea, care a coborat cu un loc pe 22. Monica Niculescu se mentine pe locul 42, Alexandra Cadantu pe locul 73, iar pe urmatorul se afla Irina-Camelia Begu.

Alaturi de cele cinci fete, la US Open vor juca Victor Hanescu si Adrian Ungur.