Jucatoarea Simona Halep, locul 23 WTA, a declarat, sambata seara, dupa ce a castigat turneul de la New Haven, ca la inceputul anului nu se gandea ca va ajunge in Top 20, dar acesta era visul ei si acum se implineste, informeaza wtatennis.com.

Simona Halep, campioana la New HavenFoto: newhavenopen.com

"La inceputul anului nu ma gandeam ca voi ajunge in Top 20, dar acesta era visul meu si acum s-a implinit. Vreau sa ma bucur de acest moment. Este incredibil. Ma simt foarte foarte bine. Ma bucur de fiecare meci si ma simt foarte fericita pe teren. In finala cu Petra Kvitova voiam doar sa ma concentrez pentru fiecare punct. Nu ma gandeam la scor, doar loveam mingea. Nu cred ca Petra a jucat la cel mai bun nivel al ei, insa eu am facut un joc foarte bun. Sunt foarte fericita. Vreau sa tin trofeul cu mine, nu vreau sa il trimit acasa", a spus Halep, potrivit Mediafax.

Halep s-a impus in 29 din ultimele sale 34 de meciuri din circuitul WTA, castigand toate cele patru trofee ale sale in acest interval. Ea a mai obtinut in acest an trofeele de la Nurnberg, 's-Hertogenbosch si Budapesta. Victoria de sambata a fost a cincea a romancei in fata unei jucatoare din Top 10, dupa cele din fata lui Na Li (2011), Agnieszka Radwanska, Marion Bartoli si Caroline Wozniacki (toate trei 2013).

Ca urmare a succesului de la New Haven, Simona Halep va urca in ierarhia WTA, urmand sa se claseze intre primele 20 de jucatoare. Halep este a patra jucatoare din Romania care ajunge in Top 20, dupa Virginia Ruzici, Irina Spirlea si Ruxandra Dragomir-Ilie.

Jucatoarea de tenis Simona Halep a castigat, sambata, turneul de la New Haven (SUA), obtinand patrulea titlu din cariera, dupa ce s-a impus in finala cu sportiva ceha Petra Kvitova, numarul 9 WTA si a treia favorita, scor 6-2, 6-2. Meciul a durat o ora si 6 minute.

Simona Halep a obtinut pentru prima data un titlu din categoria Premier, dupa ce a triumfat in 2013 la Nurnberg, 's-Hertogenbosch si Budapesta. Pana anul acesta, ea a mai jucat trei finale, doua la Fes (2010 si 2011) si una la Bruxelles (2012), toate pierdute.