Jucatorii americani Bob si Mike Bryan au castigat, sambata, proba de dublu de la Wimbledon, performanta in urma careia detin toate trofeele importante din tenis, ei impunandu-se la Jocurile Olimpice si US Open in 2012 si la Australian Open si Roland Garros in 2013, informeaza Mediafax.

Fratii Bryan, sarbatorind in stilul lor celebruFoto: australianopen.com

Fratii Bryan, principalii favoriti, au invins in finala de la Wimbledon, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-4, 6-4, perechea Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croatia/Brazilia), cap de serie numarul 12.

Aceasta este al treilea lor succes la turneul englez, pe care l-au mai castigat in 2006 si in 2011, si al 15-lea succes major din cariera.

Bob si Mike Bryan au reusit o performanta unica in tenis: nicio alta pereche nu a mai detinut toate cele cinci trofee in acelasi timp (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open si Jocurile Olimpice).

In septembrie, la US Open, cei doi frati vor incerca sa realizeze Marele Slem si sa egaleze recordul din 1951 al australienilor Ken McGregor si Frank Sedgman, singurii care au castigat cele patru turnee de Grand Slam in acelasi an.