Wimbledon-ul din 2013 este, cel putin pana in acest moment, o competitie a marilor surprize. Rafael Nadal, Roger Federer, Jo-Wilfried Tsonga si Maria Sharapova au parasit competitie in primele tururi. Explicatia ar putea fi legata de suprafata de joc. "Nu se poate asa ceva, iarba e mult prea periculoasa. Mi-a cedat genunchiul de trei ori intr-un singur meci", a precizat Maria Sharapova.

HotNews.roFoto: Hotnews

Miercuri au fost consemnate sapte abandonuri

Steve Darcis (probleme la umar), Victoria Azarenka (genunchi), John Isner (genunchi), Radek Stephanek (leziune a muschilor), Marin Cilic (genunchi), Yaroslava Shvedova (mana dreapta) si Jo-Wilfried Tsonga (genunchiul stang) sunt sportivii care au fost nevoiti sa abandoneze miercuri din cauza accidentarilor.

Maria Sharapova a criticat dur suprafata de joc

"Suprafata de joc de la Wimbledon este foarte periculoasa. E normal ca asta sa fie prima mea reactie dupa ce mi-a cedat genunchiul de trei ori in timpul meciului", a declarat Maria Sharapova la conferinta de presa.

Jucatoarea din Rusia a fost auzita de mai multe ori comentand in timpul partidei cu Michelle Larcher de Brito. De fiecare data, cuvintele Mariei erau indreptate catre suprafata de joc - una mult prea alunecoasa.

"Iarba este intr-adevar alunecoasa si mult prea periculoasa", a completat Larcher de Brito, jucatoarea care a eliminat-o pe Sharapova inca din turul doi.

Marin Cilic - "Presiune pe articulatii este foarte mare"

Un alt jucator afectat de suprafata de joc a fost Marin Cilic. "Este o zi neagra pentru mine. Iarba din acest an pune o mult mai mare presiune pe corp, pe genunchi si pe glezne. Te deplasezi cu dificultate, iar echilibrul il poti pierde foarte usor. Cu siguranta aceasta suprafata este mai dificila decat celelalte", a precizat croatul dupa ce a fost nevoit sa abandoneze din cauza problemelor fizice.

Si Jo-Wilfried Tsonga a atacat iarba de la Wimbledon

"Vremea nu este tocmai buna pentru tenis la Londra. Este frig afara, soarele apare destul de rar, iar suprafata este umeda. Pericolul de accidentari este mult mai mare decat de obicei, articulatiile mele stiu despre ce vorbesc", a declarat Jo-Wilfried Tsonga.

Raspunsul organizatorilor de la Wimbledon

"Multi jucatori s-au plans de suprafata de joc, este dreptul lor sa o faca. Nu putem face prea multe comentarii. Totul a fost pregatit ca de obicei, adica pana in cel mai mic detaliu. Cu tot respectul, dar suprafata de joc se prezinta in conditii foarte bune" - Richard Lewis, presedintele executiv al "All England Club".

Numai miercuri au fost consemnate sapte abandonuri din cauze medicale. Pana in acest moment, un total de 10 sportivi au fost nevoiti sa se retraga de la Wimbledon. Recordul a fost consemnat in 2008, atunci cand 13 jucatori au fost obligati sa renunte din cauze medicale (10 jucatori si 3 sportive).

UPDATE (17:03): Michael Llodra s-a retras si el de la Wimbledon, tot din cauza unei accidentari. Francezul este al 11-lea sportiv care abandoneaza de la competitia gazduita de Londra.