Serghei Stahovski, locul 116 in lume, a furnizat surpriza zilei la Wimbledon, sportivul din Ucraina invingandu-l pe Roger Federer. "Nu e niciun motiv de panica. Trebuie sa mergem inainte pentru a deveni mai puternici. Serghei a meritat victoria", a declarat Federer.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Intotdeauna este o deceptie sa pierzi, mai ales aici. Am avut momente fericite, dar si mai putin fericite. Oricum, am apreciat ovatiile publicului atunci cand am parasit terenul. Nu ma gandeam ca turneul se va incheia aici pentru mine, dar nici nu cred ca fanii vor purta doliu din aceasta cauza. Trebuie sa mergem inainte, fara panica, si sa ne apucam de treaba pentru a deveni mai puternici. Eu sper sa fac o vara frumoasa si un bun final de sezon'', a declarat Federer, citat de Agerpres.

''Vreau sa-l felicit pe Serghei, pentru ca a facut un joc bun, a servit foarte bine si a fost dificil sa intru in ritm cu un jucator ca el. A stiut sa gestioneze meciul in ciuda unei enorme presiuni si sa fie mai bun la punctele importante. A meritat victoria", a completat Roger Federer.

Eliminarea lui Federer in turul secund este o imensa surpriza, punand capat unei serii extraordinare de 36 de sferturi de finala consecutive la turneele de Grand Slam, de la Roland Garros-ul din 2004.