Rafael Nadal l-a invins pe David Ferrer in finala de la Roland Garros, victorie in urma careia a cucerit pentru a opta oara turneul de la Paris. "Sunt foarte emotionat, nu este doar victoria mea, am o intreaga echipa alaturi. Este o mare satisfactie pentru mine, sper sa revin sanatos la anul", a declarat Rafael Nadal.

Nadal, cu ochii in lacrimi dupa o noua victorie la Roland GarrosFoto: rolandgarros.com

"Sa castig turnee de Grand Slam este mai important decat sa fiu numarul unu in lume. Intotdeauna meciurile cu David (n.r. Ferrer) sunt dificile. Scorul nu reflecta realitatea jocului. Sunt foarte fericit si foarte emotionat. Este o victorie extrem de importanta pentru mine. E o etapa importanta dupa revenirea mea in competitii: am castigat un turneu normal mai intai, apoi un Masters 1000, iar acum un Grand Slam.

Este o mare satisfactie pentru mine. M-au ajutat multe persoane sa revin si datorita lor pot sa ridic trofeul. Titlul din acest an are o semnificatie speciala. La inceputul anului nimeni din echipa mea nu visa la asa ceva. Iar acum iata ca am castigat si imi savurez emotiile.

Sa castig de zece ori turneul de la Roland Garros? Nimic nu este imposibil, dar acest lucru mi se pare totusi improbabil. Nu mi-as fi imaginat niciodata ca o sa castig de atatea ori acest turneu. Cele mai frumoase vise ale copilariei mele s-au implinit. Acest turneu este special pentru mine. Sper sa revin anul viitor sanatos, ca sa imi pot apara titlul" - Rafael Nadal.

"Ce urmeaza acum? Imi doresc liniste si sa fiu acasa, impreuna cu familia si prietenii. Urmeaza Wimbledon-ul, un turneu foarte important. Sper ca pana la start sa fiu refacut din punct de vedere fizic. Daca tu crezi ca nu poti sa fii mai bun maine decat azi, atunci nu stii nimic despre viata" - Rafael Nadal, citat de presa iberica.

Pentru Nadal, victoria de duminica a fost a 59-a la Roland Garros in 60 de meciuri, un record.

Nascut pe 3 iunie 1986, Rafael Nadal este jucator profesionist din anul 2001. De-a lungul carierei, ibericul a castigat de nu mai putin de opt ori turneul de la Roland Garros (2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012 si 2013).

In urma succesului de la Paris, Rafael Nadal a ajuns la 12 turnee de Grand Slam cucerite (recordul ii apartine lui Roger Federer - 17).

Interesant este faptul ca Nadal devine primul jucator din istorie (n.r. din Era Open) care a reusit sa triumfe de opt ori intr-un turneu de Grand Slam.