Rafael Nadal si-a trecut in palmares cea de-a opta participare in finala turneului de Mare Slem de la Roland Garros, dupa ce a trecut de numarul 1 mondial, sarbul Novak Djokovic, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-1, 6-7 (3/7), 9-7. Spaniolul, care se afla la cea de-a noua participare la competitia pariziana, va juca in ultimul act in compania compatriotului David Ferrer.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nadal, cap de serie numarul 3, detinatorul unui record de sapte titluri la Paris, va incerca sa devina primul jucator din istorie care se impune de opt ori la acelasi turneu de Grand Slam.

El il va avea de infruntat in ultimul act pe compatriotul sau, David Ferrer, cap de serie numarul 4, care a trecut in trei seturi, scor 6-1, 7-6 (7/3), 6-2, de francezul Jo-Wilfried Tsonga (favorit 6), in cea de-a doua semifinala. Pentru Ferrer este prima finala de Grand Slam din intreaga sa cariera.

Turneul de la Roland Garros este dotat cu premii totale in valoare de 6 milioane de dolari, din care castigatorul va incasa un milion, iar finalistul jumatate din aceasta suma.