Victor Hanescu (55 ATP) a ratat, vineri, calificarea in semifinalele turneului BRD Nastase-Tiriac Trophy, dotat cu premii in valoare totala de 467.800 de euro, dupa ce a fost invins de germanul Florian Mayer (29 ATP), cap de serie numarul 5.

Victor HanescuFoto: Agerpres

"Sunt putin dezamagit de jocul de azi. Cred ca puteam face mai mult. Ori m-a scos el din joc ori eu nu am putut sa joc cel mai bun tenis al meu. Acum ma concentrez pe turneele care vor urma, saptamana viitoare voi pleca la Estoril. Mayer a fost mai bun decat mine, dar m-am tinut de el. Nu stiu daca oboseala celor doua meciuri a fost un inconvenient, dar clar a jucat mai bine ca mine. In tie-break m-a surprins cu cateva lovituri, dar stiu ca am luptat comparativ cu alte meciuri cand as fi renuntat. Imi doresc sa joc cel mai bun tenis al meu, cel din urma cu cativa ani, sper sa revin la acel tenis", a spus Hanescu, citat de Mediafax.

Florian Mayer s-a impus in sferturile de finala cu scorul de 6-3, 7-6 (7/3) si il va intalni in penultimul act pe spaniolul Guillermo Garcia-Lopez.

Pentru participarea la BRD Nastase-Tiriac Trophy, Hanescu va primi 40 de puncte ATP si un cec in valoare de 12.040 de euro.

In cealalta semifinala se vor confrunta sambata francezul Gilles Simon (cap de serie 2) si cehul Lukas Rosol.