Tenismanul sarb Novak Djokovic a castigat pentru prima data turneul de la Monte Carlo, punand capat unei serii de opt succese ale lui Rafael Nadal, duminica, in urma finalei pe care a castigat-o cu scorul de 6-2, 7-6 (7/1) in fata spaniolului, scrie Mediafax. Nadal a castigat turneul de la Monte Carlo in perioada 2005-2012.

Novak Djokovic castiga turneul de la Monte CarloFoto: Agerpres/AP

Novak Djokovic este al doilea jucator care a reusit sa il invinga pe Nadal la Monte Carlo, dupa argentinianul Guillermo Coria, care s-a impus in fata spaniolului in 2003, cand actualul numar 5 mondial avea doar 16 ani. De atunci, Rafael Nadal si-a invins toti adversarii, inregistrand 46 de victorii la turneul din Monaco.

Acesta este al 37-lea titlu din cariera lui Djokovic, al 14-lea de Masters 1000.

Rafael Nadal: Nu este o tragedie, am pierdut titlul la Monte Carlo dupa ce opt ani consecutiv l-am castigat

Tenismanul Rafael Nadal a declarat, duminica, dupa ce a fost invins de Novak Djokovic in finala de la Monte Carlo, ca nu este o tragedie, subliniind faptul ca a inregistrat acest esec dupa ce opt ani consecutiv a castigat turneul.

"Bineinteles ca prefer sa castig, dar asa este in sport, nu e o tragedie. Am pierdut dupa ce opt ani consecutiv am castigat turneul. Este normal, trebuia sa se intample intr-o zi. A fost insa o saptamana pozitiva pentru mine. La Mallorca nu m-am antrenat timp de trei saptamani, m-am pregatit doar o saptamana aici. Fara multe antrenamente, am reusit sa ajung pana in finala, iar acest meci l-am pierdut in fata celui mai bun tenisman din lume", a spus Nadal, potrivit Mediafax.