Echipa Romaniei de Cupa Davis a pierdut meciul de dublu in fata Olandei sambata, ratand astfel calificarea in turul doi al Grupei I, zona euro-africana. Perechea Victor Hanescu/Marius Copil a fost invinsa de perechea Robin Haase/Jean-Julien Rojer, cu scorul 6-4, 7-5, 6-4, iar scorul intalnirii este acum 3-0 pentru Olanda.

Victor Hanescu/Marius CopilFoto: Agerpres

Hanescu l-a inlocuit sambata pe Horia Tecau.

Si olandezii au facut o schimbare in formula pentru meciul de dublu. Astfel, in locul cuplului Thiemo de Bakker/Jean-Julien Rojer, a jucat perechea Robin Haase/Jean-Julien Rojer.

Olanda conduce Romania cu scorul de 2-0, in Cupa Davis, dupa meciurile disputate vineri, in care Victor Hanescu (locul 58 ATP) a fost invins de Igor Sijsling (locul 70 ATP), cu scorul de 6-4, 7-6 (5), 2-6, 6-7 (5), 6-2, iar Adrian Ungur (locul 124 ATP) a fost intrecut de Robin Haase (locul 52 ATP), scor 6-4, 6-4, 3-6, 6-3.

Duminica, de la ora 13.00, se vor disputa ultimele doua partide de simplu: Victor Hanescu - Robin Haase si Adrian Ungur - Igor Sijsling.

Intalnirea Romania - Olanda, contand pentru turul doi al Grupei I, Zona euro-africana, s-a jucat in Sala Sporturilor "Dumitru Popescu Colibasi" din Brasov. Invingatoarea va accede in barajul pentru Grupa Mondiala a competitiei.