Roger Federer a discutat despre dopajul din tenisul de camp, la putin timp dupa ce Christophe Rochus l-a atacat pe Rafael Nadal. "In tenis este nevoie de un pasaport biologic, la fel ca in ciclism. Nu am fost testat dupa Australian Open, iar acest lucru a reprezentat o surpriza pentru mine", a precizat elvetianul, citat de Marca.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In tenis este nevoie de un pasaport biologic, la fel ca in ciclism. Unele substante interzise nu pot fi depistate cu metodele actuale, iar acest pasaport al probelor de sange ar fi mai mult decat necesar. In plus, parerea mea este ca ar trebui facute mai multe controale antidoping in afara terenului de tenis.

Nu am fost testat antidoping dupa Australian Open, iar acest lucru a fost o mare surpriza pentru mine. Le-am spus acest lucru si organizatorilor", a declarat Roger Federer, citat de presa iberica.

Pasapoartele biologice la care face referire Federer au fost introduse in ciclism incepand din anul 2008. Rutierilor li se iau probe de sange in momentul participarii la diversele competitii. Rezultatul este comparat cu cele din testele prelevate in timpul sezonului.

In urma cu doar cateva zile, Christophe Rochus l-a atacat pe Rafael Nadal, despre care a lasat sa se inteleaga ca s-ar dopa. Raspunsul ibericului a fost unul prompt: "Spune numai tampenii".