Christophe Rochus a lansat un atac puternic la adresa lui Rafael Nadal, sportiv despre care spune ca s-ar dopa. "A fost atat de puternic la Roland Garros (n.r. Nadal), iar la doar o luna distanta nu a mai putut sa joace", a declarat belgianul. "Controalele ar trebui sa fie publice, in acest fel s-ar putea evita astfel de comentarii stupide", a replicat Nadal.

Rafael Nadal Foto: australianopen.com

"Acest gen de comentarii stupide (n.r. ca Nadal s-ar dopa) exista dintr-un singur motiv - controalele nu sunt facute publice. Federatia Internationala de Tenis trebuie sa fie mult mai transparenta din acest punct de vedere, la fel WADA (Agentia Mondiala Antidoping). In alta ordine de idei, nu-mi ramane decat sa ascult in continuare comentariile stupide ale lui Christophe Rochus. Mi se pare incredibil sa iesi in fata lumii cu asemenea afirmatii, dar fara sa poti proba ceva", a declarat Rafael Nadal, citat de presa belgiana.

In urma cu cateva saptamani, Christophe Rochus (fost jucat profesionist de tenis) l-a acuzat pe Rafael Nadal ca se dopeaza. Pe langa iberic, aratat cu degetul a fost si Robin Soderling (suedezul nu a mai jucat tenis de mult timp, motivand ca este accidentat).

"Dopajul in tenis este o realitate. Am spus-o inca de acum zece ani. Tenisul a devenit un sport din ce in ce mai fizic, iar astfel exista o tentatie tot mai mare pentru dopaj. Dupa cum am vazut si in cazul Armstrong, sportiv care nu a fost niciodata controlat pozitiv, exista produse si medicamente din ce in ce mai avansate, care nu sunt depistate la testele antidoping. Toata lumea se intreaba cum Nadal a fost asa de puternic la Roland Garros, iar dupa numai o luna nu a mai avut puterea sa joace", a declarat Christophe Rochus pentru presa din Belgia.

De asemenea, Rochus a mai precizat ca a fost atentionat de cei de la ATP sa-si tina gura inchisa in legatura cu dopajul din tenis, atata timp cat nu are probe concrete.

Rafael Nadal a revenit in circuitul profesionist in aceasta saptamana, dupa sapte luni de pauza (a stat pe margine din cauza unei accidentari).